Ρόδος: Επεισοδιακή καταδίωξη για τον εντοπισμό και την σύλληψη διακινητή 10 μεταναστών με ταχύπλοο

Το πρωί της Παρασκευής 14 Ιουλίου, περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ευρισκόμενο σε προγραμματισμένη περιπολία, εντόπισε ταχύπλοο σκάφος στη θαλάσσια περιοχή δυτικά ν. Ρόδου, το οποίο κατευθυνόταν προς τις ακτές της Αρχαίας Κάμειρου ν. Ρόδου.

Ο χειριστής του ανωτέρου σκάφους, δεν συμμορφώθηκε στα φωτεινά και ηχητικά σήματα του περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., αναπτύσσοντας μεγάλη ταχύτητα και εκτελώντας επικίνδυνους ελιγμούς προσπάθησε να εμβολίσει το Π.Λ.Σ. και να προσεγγίσει τη στεριά.

Ακολούθησε καταδίωξη, και το πλήρωμα του σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. προέβη σε ρίψη προειδοποιητικών βολών σε ασφαλή τομέα, με αποτέλεσμα την ακινητοποίηση του σκάφους. Ο χειριστής και οι δέκα (10) αλλοδαποί επιβαίνοντες (7 άνδρες -2 γυναίκες και 1 ανήλικος) του Τ/Χ περισυνελέγησαν από το πλήρωμα του περιπολικού σκάφους και μεταφέρθηκαν στη νέα μαρίνα Ρόδου, όπου οι προαναφερθέντες αλλοδαποί τον αναγνώρισαν και υπέδειξαν τον 43χρονο ως διακινητή του σκάφους που τους μετέφερε.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου, που διενεργεί την προανάκριση, συνελήφθη ο 43χρονος διακινητής, ενώ κατασχέθηκε το ανωτέρω μέσο διακίνησης.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ