Ρόδος: Αγωνία για τον 9χρονο που κατάπιε καυστικό υγρό – «Νόμιζε ότι ήταν νερό» λέει ο παππούς του

Αγωνία επικρατεί για τον 9χρονο από την Ρόδο, που ήπιε κατά λάθος καυστικό υγρό. Το παιδί νοσηλεύεται διασωληνωμένο στο νοσοκομείο Παίδων στην Αθήνα και οι γιατροί χαρακτηρίζουν ιδιαίτερα σοβαρή την κατάσταση της υγείας του. Το περιστατικό συνέβη στην Απολλακιά, το μεσημέρι της Πέμπτης (6/7). Όπως λέει ο παππούς του 9χρονου, το παιδί νόμιζε πως το υγρό μέσα στο μπουκάλι ήταν νερό και όταν ήπιε μια γουλιά ένιωσε κάψιμο στον λάρυγγα.

Σε σοβαρή κατάσταση ο 9χρονος που ήπιε καυστικό υγρό – Μεταφέρθηκε από τη Ρόδο στην Αθήνα

Όλα συνέβησαν όταν ο 9χρονος πήγε να πιει νερό στην κουζίνα του σπιτιού του, αλλά το μπουκάλι που έπιασε περιείχε καυστικό υγρό. Ο παππούς του μίλησε στην εκπομπή LiveNews και τόνισε πως, ευτυχώς, η μητέρα του αγοριού πρόλαβε και τον σταμάτησε πριν καταναλώσει μεγάλη ποσότητα.

«Νερό νόμιζε ότι ήτανε και πήγε να το πιει. Τον πρόλαβε η μητέρα και σταμάτησε. Λίγο ακούμπησε. Στο νοσοκομείο τον πήγε κατευθείαν ο πατέρας και είχε διαπιστωθεί λίγο κάψιμο στον λάρυγγα», ανέφερε ο παππούς του 9χρονου.

Ρόδος: Αεροδιακομιδή 9χρονου που ήπιε καυστικό υγρό

Το αγόρι συνειδητοποίησε πως άρχισε να καίγεται. Ο πατέρας του δεν περίμενε στιγμή κι έτσι πήρε το αυτοκίνητο και τον μετέφερε άμεσα στα Επείγοντα του νοσοκομείου της Ρόδου. «Ήταν με τη μητέρα του και τον πατέρα του σπίτι. Του φώναξε νομίζω και το έφτυσε κατευθείαν. Θα το κατάλαβε και το ίδιο το παιδί γιατί είναι 9 χρόνων», πρόσθεσε ο παππούς του αγοριού.

Οι γιατροί στο νοσοκομείο Ρόδου υπέβαλαν τον 9χρονο σε μία σειρά από εξετάσεις και διαπίστωσαν πως το καυστικό υγρό είχε περάσει σε ζωτικά όργανά του. Ως εκ τούτου, έκριναν απαραίτητη την αεροδιακομιδή του στην Αθήνα, ώστε το αγόρι να μεταφερθεί στο νοσοκομείο Παίδων. «Ήρθε αεροπλάνο και τον πήρανε στην Αθήνα. Αυτήν την στιγμή είναι στο “Παίδων”. Περιμένω τηλέφωνο από τον πατέρα και εγώ», τονίζει ο παππούς του.

Πληροφορίες της εκπομπής αναφέρουν πως το αγοράκι έχει υποστεί βλάβες στον οισοφάγο και το στομάχι, λόγω της κατάποσης του καυστικού υγρού. Του έχει χορηγηθεί παρεντερική θεραπεία και βρίσκεται ακόμα διασωληνωμένο. «Να ήταν σε κανένα παράθυρο τίποτα και δεν το υπολόγισε το παιδί και νόμιζε ότι ήταν νερό; Κάπως έτσι πρέπει να έγινε. Δεν μπορώ να κρατηθώ στα πόδια μου», λέει συγκλονισμένος ο παππούς του 9χρονου.

Δείτε το βίντεο:

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ