Ροδόπη: Σαρώνει η κακοκαιρία – Πλημμύρες και απεγκλωβισμοί – ΦΩΤΟ- ΒΙΝΤΕΟ

Έντονη είναι η κακοκαιρία που πλήττει τη Ροδόπη με πολλά χωριά στα ανατολικά του νομού να αντιμετωπίζουν πλημμυρικά φαινόμενα. Σύμφωνα με το inkomotini.gr, μεγάλο είναι το ύψος του νερού από τη συνεχόμενη βροχόπτωση έξω από τις πόρτες των σπιτιών στο Λύκειο και στο Βέλκιο, ενώ τα δύο χωριά του Δήμου Μαρώνειας-Σαπών είναι από τις περιοχές του νομού που έχουν πληγεί περισσότερο.Σε συναγερμό έχουν τεθεί οι κάτοικοι του οικισμού Αμαράντων του Δήμου Μαρώνειας-Σαπών και οι τοπικές αρχές, καθώς σύμφωνα με αναφορές έχει σπάσει το κανάλι της Βιομηχανικής Περιοχής και υδάτινοι όγκοι κατευθύνονται προς το χωριό.

Ποτάμια υπερχείλισαν, κανάλια έσπασαν, δρόμοι μετατράπηκαν σε χειμάρρους. Σε πολλές περιπτώσεις πλημμύρισαν σπίτια και αποθήκες. Κάτοικοι πλημμυρισμένων περιοχών της Ροδόπη ανέβασαν βίντεο στα social media με τις πλημμύρες.

Σε απεγκλωβισμό μιας ηλικιωμένης γυναίκας, κατοίκου στο Λοφάριο της Ροδόπης, προχώρησαν άνδρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας σε συνεργασία με δυνάμεις της Πολιτικής Προστασίας και της Αστυνομίας. Ενώ θα απομακρυνθούν και τέσσερις οικογένειες από τις κατοικίες τους εφόσον κριθεί σκόπιμο από τη Δημοτική Αρχή. «Μόλις γυρίσαμε από το Λοφάριο. Το Λοφάριο έχει πολύ μεγάλο πρόβλημα. Ιδιαίτερα στη διασταύρωση, όπου έχει γίνει και διακοπή της κυκλοφορίας.» δήλωσε στην ΕΡΤ Κομοτηνής ο κος Δημήτρης Παπαλεξίου, προϊστάμενος του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας της ΠΕ Ροδόπης. Ιδιαίτερη προσπάθεια έγινε και για την ανάσυρση ενός αυτοκινήτου, παρασυρμένο από παρακείμενο ρέμα, ο οδηγός του οποίου σώθηκε μόλις την τελευταία στιγμή.

Πηγή: inkomotini.gr, ΕΡΤ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ