Ριφιφί στις θυρίδες: Η φωτογραφία ντοκουμέντο και οι έρευνες για την κρυψώνα με τη λεία – Κούγιας: Ο δράστης δεν είναι ένας

Μια φωτογραφία ντοκουμέντο έρχεται στο φως από την υπόθεση με το ριφιφί στις θυρίδες σε υποκατάστημα τράπεζας στο Ψυχικό. Στην εικόνα από κάμερα ασφαλείας διακρίνεται ο φερόμενος ως δράστης να βγαίνει από το υποκατάστημα της τράπεζας, όπου σημειώθηκε η διάρρηξη. Όπως φαίνεται στη φωτογραφία που είναι από τις 21 Οκτωβρίου και δημοσιεύει η εφημερίδα “Πρώτο Θέμα”, ο 58χρονος φοράει καπέλο τζόκεϋ, μάσκα και γάντια μιας χρήσεως, ενώ κρατά μία τσάντα, στην οποία οι Αρχές εκτιμούν ότι έκρυψε κλοπιμαία και στη συνέχεια τα έβγαλε από την τράπεζα.

Τα στοιχεία που τον έβαλαν στο στόχαστρο των αστυνομικών ήταν οι περίεργες κινήσεις του, οι συχνές επισκέψεις στο υποκατάστημα αλλά και τα μέτρα που έπαιρνε. Ωστόσο, ο ίδιος αρνείται τις κατηγορίες. Το στοιχείο εκείνο που τον “πρόδωσε” φαίνεται να ήταν το ίχνος DNA που βρέθηκε σε μία από τις διαρρηχθείσες θυρίδες. Ο ίδιος υποστήριξε πως «Είναι ένα DNA μικτό. Εμπεριέχει εκτός από δικά μου στοιχεία, άλλων δύο ατόμων. Της ιδιοκτήτριας της θυρίδας κι ενός άγνωστου προσώπου. Γιατί κατηγορούμαι εγώ;» Για το πώς βρέθηκε εκεί η εξήγησή του ήταν πως « Το γενετικό υλικό ενδεχομένως βρέθηκε στην κασετίνα, όταν η ιδιοκτήτριά της την ακούμπησε στο κοινόχρηστο τραπέζι. Και εγώ και άλλοι χρησιμοποιούμε το ίδιο τραπέζι.», σημείωσε.

Όσον αφορά στην κάλυψή των χαρακτηριστικών του υποστήριξε πως « Το καπέλο είναι αγαπημένο μου αξεσουάρ και το χρησιμοποιώ συχνά στην καθημερινότητά μου. Τα γάντια και τη μάσκα τα φορούσα λόγω κορονοϊού. Το ινστιτούτο αισθητικής της συζύγου μου βρίσκεται κοντά στην τράπεζα και δεν ήθελα κάποιος πελάτης να δει ότι δεν τηρώ τα μέτρα.» Η πλευρά του κατηγορούμενου ανέθεσε σε πραγματογνώμονα-γενετιστή τη σύνταξη τεχνικής έκθεσης. Υποστηρίζει ότι εντός του χώρου των θυρίδων δεν υπάρχει σύστημα βιντεοσκόπησης ή παρακολούθησης, επομένως δεν μπορεί κανείς να γνωρίζει από ποιον παραβιάστηκαν οι θυρίδες.

Ψάχνουν την κρυψώνα

Την ίδια ώρα οι αστυνομικοί συνεχίζουν τις έρευνες για τον εντοπισμό της κρυψώνας με τη λεία που αγγίζει τα 5 εκατ. ευρώ. Σύμφωνα με το ΜEGA, ο κατάλογος με τα πανάκριβα κοσμήματα που έχουν κλαπεί έχουν φτάσει στην Ιντερπόλ και η λεία αναζητείται πλέον και σε διεθνή κυκλώματα κλεπταποδόχων. Επίσης, έχει κληθεί να καταθέσει ένας γνωστός έμπορος ρολογιών και κοσμημάτων, σε κατάστημα του οποίου έγινε έφοδος και κατασχέθηκαν για έρευνα δύο πανάκριβα Rolex.

Οι αστυνομικοί έχουν πραγματοποιήσει εξονυχιστικές έρευνες τόσο στο σπίτι του γνωστού επιχειρηματία στη Βάρη όσο και το κέντρο αισθητικής της συζύγου του στο Χαλάνδρι, χωρίς όμως να βρεθεί κάποιο ενοχοποιητικό στοιχείο. Η θυρίδα του φερόμενου ως δράστη βρίσκεται ακριβώς δίπλα στη σειρά από τις τέσσερις που έχουν ανοιχθεί και ο 58χρονος ήταν ο μόνος από τους κατόχους που είχε κατηγορηθεί στο παρελθόν για κλοπές, διαρρήξεις και απάτες.

Κούγιας: Δεν είναι ένας ο δράστης

Ο Αλέξη Κούγιας, δικηγόρος των θυμάτων, μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star για το θέμα, εκφράζοντας την ικανοποίηση των εντολέων του για την πορεία της υπόθεση. Ωστόσο, είπε πως επιμένει ότι ο δράστης δεν είναι μόνο ένας. “Ο δράστης δεν είναι ένας. Αυτή τη στιγμή σέβομαι απολύτως το τεκμήριο του κατηγορουμένου όμως έχω ακούσει από τα ΜΜΕ ότι αυτή τη στιγμή έχει επιλέξει μια σκληρή γραμμή αρνητικότητας. Επικαλείται ότι το αδιάσειστο στοιχείο της ανευρέσεως DNA σε αντικείμενο που ήταν στο εσωτερικό της θυρίδας, μπορεί να οφείλεται στο ότι κάποιο δικό του αντικείμενο μπορεί να ακούμπησε αυτό το αντικείμενο. Θεωρώ αυτή τη δικαιολογία κωμική γιατί η μεταφορά DNA από αντικείμενο σε αντικείμενο δεν μπορεί να υπάρξει”, είπε ο κ. Κούγιας.

“Θεωρώ ότι υπάρχει και συνεργός γιατί δεν είναι δυνατόν να κάνεις τέτοιου είδους κλοπή, αν δεν έχεις την άμεση δυνατότητα είτε να εξαφανίσεις είτε να διαθέσεις τα κλοπιμαία. Αυτή τη στιγμή ο κύριος κατηγορούμενος αρνείται την πράξη, στην έρευνα σπίτι του δεν βρέθηκαν κλοπιμαία και πιθανολογώ ότι αδύνατον να είχε κάνει αυτή την πράξη, χωρίς να έχει εξασφαλίσει την ανάλωση αυτών των κοσμημάτων, που είναι πολύτιμα και ειδικά κοσμήματα τα οποία είναι αδύνατον να πωληθούν όπως είναι” τόνισε ο δικηγόρος, σημειώνοντας πως μόνο η αξία των κλοπιμαίων δύο εκ των θυμάτων υπερβαίνει το 1,5 εκατ. ευρώ.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ