Ριφιφί στις θυρίδες: Προφυλακιστέος ο 58χρονος – Τι υποστήριξε στην απολογία του

Της Άννας Κανδύλη

Προφυλακιστέος κρίθηκε μετά την απολογία του ο 58χρονος που κατηγορείται για την διάρρηξη των τεσσάρων θυρίδων σε τράπεζα του Ψυχικού.

Αν και αρνήθηκε την κατηγορία που του αποδίδεται, δεν έπεισε ανακριτή και εισαγγελέα. Το στοιχείο εκείνο που τον « έκαψε» φαίνεται να ήταν το ίχνος DNA που βρέθηκε σε μία από τις διαρρηχθείσες θυρίδες. Ο ίδιο υποστήριξε πως « Είναι ένα DNA μικτό. Εμπεριέχει εκτός από δικά μου στοιχεία, άλλων δύο ατόμων. Της ιδιοκτήτριας της θυρίδας κι ενός άγνωστου προσώπου. Γιατί κατηγορούμαι εγώ;»

Γιατί πως βρέθηκε εκεί η εξήγησή του ήταν πως « Το γενετικό υλικό ενδεχομένως βρέθηκε στην κασετίνα, όταν η ιδιοκτήτριά της την ακούμπησε στο κοινόχρηστο τραπέζι. Και εγώ και άλλοι χρησιμοποιούμε το ίδιο τραπέζι.», σημείωσε.

Όσον αφορά στην κάλυψή των χαρακτηριστικών του υποστήριξε πως « Το καπέλο είναι αγαπημένο μου αξεσουάρ και το χρησιμοποιώ συχνά στην καθημερινότητά μου. Τα γάντια και τη μάσκα τα φορούσα λόγω κορονοϊού. Το ινστιτούτο αισθητικής της συζύγου μου βρίσκεται κοντά στην τράπεζα και δεν ήθελα κάποιος πελάτης να δει ότι δεν τηρώ τα μέτρα.»

Η πλευρά του κατηγορούμενου ανέθεσε σε πραγματογνώμονα-γενετιστή τη σύνταξη τεχνικής έκθεσης. Υποστηρίζει ότι εντός του χώρου των θυρίδων δεν υπάρχει σύστημα βιντεοσκόπησης ή παρακολούθησης, επομένως δεν μπορεί κανείς να γνωρίζει από ποιον παραβιάστηκαν οι θυρίδες.

Οδηγήθηκε στον ανακριτή-Τι είπαν οι συνήγοροί του

Νωρίτερα ενώπιον του 12ο τακτικού ανακριτή οδηγήθηκε ο 58χρονος επιχειρηματίας που κατηγορείται για τη διάρρηξη των τεσσάρων θυρίδων σε τράπεζα του Ψυχικού. Σε βάρος του έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για διακεκριμένες κλοπές κατ’ εξακολούθηση, απείθεια και παράβαση του νόμου περί όπλων.

Σύμφωνα με τους συνηγόρους του, ο ίδιος αρνείται τις κατηγορίες, ενώ κάνει λόγο για διαπόμπευσή του ζητώντας να γίνει σεβαστό το τεκμήριο αθωότητας.

Στον ανακριτή υπέβαλε απολογητικό υπόμνημα με το κύριο μέρος αυτού να εστιάζεται στην αποδόμηση του στοιχείου που τον « καίει»: του DNA του που βρέθηκε σε μία από τις θυρίδες που είχαν διαρρηχθεί.

Όπως όμως είπαν οι συνήγοροί του, το εσωτερικό κάλυμμα της συγκεκριμένης θυρίδας που βρέθηκε ο ιδρώτας του αφενός δεν υπάρχει ως πειστήριο στη δικογραφία, ούτε κι έχει κατασχεθεί, αφετέρου το δείγμα DNA είναι μικτό, δηλαδή « δείχνει» τρία άτομα: τον ίδιο, την ιδιοκτήτρια της θυρίδας κι ένα ακόμη άγνωστο πρόσωπο.

Νωρίτερα, στον ανακριτή προσήλθε η σύζυγος του κατηγορούμενου, Τέτα Καμπουρέλη, η οποία κατέθεσε ως μάρτυρας υπεράσπισης.

Οι φωτογραφίες από τις θυρίδες

Σύμφωνα με την αστυνομία, η χαρακτηριστική του μορφή που καταγράφηκε στις κάμερες κλειστού κυκλώματος της τράπεζας, να μπαινοβγαίνει στο χώρο των θυρίδων, όπου διατηρούσε και ο ίδιος, αλλά και το dna του που βρέθηκε σε μια από τις παραβιασμένες θυρίδες, είναι τα στοιχεία που οδήγησαν στα ίχνη του. Σε έλεγχο που έγινε στο σπίτι του αλλά και στη θυρίδα που διατηρούσε στο ίδιο υποκατάστημα τραπέζης, εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν ένα κινητό τηλέφωνο, επτά κατσαβίδια, δύο αναδιπλούμενα μαχαίρια, ένα ρολόϊ χειρός μεγάλης αξίας και το χρηματικό ποσό 680 ευρώ και πλήθος παραστατικών και αποδείξεων.

Δείτε τις φωτογραφίες που δημοσιοποίησε η ΕΡΤ από τις παραβιασμένες θυρίδες στο “χρυσό” ριφιφί

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ