Ρεγγίνα Μακέδου στον ΑΝΤ1: «Είχα χάσει την ελπίδα μου – Χρωστάω τη ζωή μου στον δότη μου και στους γιατρούς»

Η Ρεγγίνα Μακέδου δίνει μάχη με τη λευχαιμία όπως χιλιάδες άλλοι άνθρωποι στην Ελλάδα. Είναι μια μαχήτρια της ζωής που καθημερινά δίνει ελπίδα στους καρκινοπαθείς μέσα από την δική της περιπέτεια. Κάνει τη δοκιμασία του καρκίνου… προσφορά στον συνάνθρωπο.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, τόνισε πως «έχω δει πολλούς ασθενείς να είναι ένα βήμα πριν τον θάνατο και να το ξεπερνάνε. Οπότε για μένα μόνο ο Θεός ξέρει πότε θα φύγεις. Κανένας δεν μπορεί να παίζει τον Θεό».

Πριν από έναν χρόνο υποβλήθηκε σε μεταμόσχευση μυελού των οστών. Στήθηκε μια ολόκληρη αλυσίδα αγάπης και ελπίδας. Γιατί στην ελπίδα να νικήσουν τον θάνατο βασίζονται οι πάσχοντες τις δύσκολες μέρες της θεραπείας και των χειρουργείων.

«Προσωπικά είχα χάσει την ελπίδα μου. Δεν την έχασαν οι γιατροί μου. Με βοήθησαν ψυχολογικά με τις γνώσεις τους με την κατάρτιση τους. Αν δεν ήταν οι γιατροί μου να πιστεύουν στις δυνατότητες τους και σε μένα δεν θα ήμουν εδώ. Πονάμε, παραμορφωνόμαστε, φτάνουμε στα όρια μας οι ασθενείς. Οι γιατροί θα μας πάνε παραπέρα. Την ζωή μου την χρωστάω αρχικά στον δότη μου, που μου έδωσε τα κύτταρα, και στους γιατρούς» εξομολογήθηκε η Ρεγγίνα Μακέδου.

Δεν θα μπορούσε να μην σχολιάσει τις δηλώσεις του αποπεμφθέντα από τον εκλογικό αγώνα της ΝΔ Σπύρου Πνευματικού, ό,τι «είναι οικονομικά ασύμφορο, να ξοδεύονται λεφτά για τους καρκινοπαθείς τελικού σταδίου». Μοιράστηκε τις σκέψεις και τα συναισθήματά της σε ένα βίντεο που προκάλεσε σεβασμό και ανατριχίλα στο Πανελλήνιο.

Στο βίντεο της ανάρτησης της ζήτησε την αντίδραση του Κυριάκου Μητσοτάκη. Και εκείνος την κάλεσε λίγο αργότερα στο τηλέφωνο. Όπως είπε, «Ήταν πολύ ανθρώπινος, μου μιλούσε σαν φίλος, μου είπε ότι και αυτός διαφωνεί με όσα ειπώθηκαν και ότι θα κάνει τα πάντα για να έχουμε δωρεάν υγεία».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ