Ράλι Ακρόπολις: Οι τοιχογραφίες στην καλύβα του θρυλικού “Ταρζάν”

Με το Ράλι Ακρόπολις να ολοκληρώνεται στις 12 Σεπτεμβρίου, αξίζει να γίνει μία  ειδική μνεία στην πιο θρυλική, σκληρή και ξακουστή διαδρομή, αυτή του “Ταρζάν“, που συμπεριλήφθηκε στη διοργάνωση., αλλά και στον άνθρωπο που κρύβεται πίσω από αυτό το παρατσούκλι.

Ο  “Ταρζάν” στη θέση “Ζαχαράκη”, στη Φουρνά Ευρυτανίας, ήταν η 2η πιο γνωστή παγκοσμίως ειδική διαδρομή του Ράλι Ακρόπολις μετά τις ειδικές διαδρομές Βωξίτες – Καρρούτες – Προσήλιο. Η καλύβα του “Ταρζάν” βρίσκεται στα σύνορα των νομών Φθιώτιδας, Ευρυτανίας και Καρδίτσας.

“Ταρζάν” ήταν ο θρυλικός Γεώργιος Μπούργος, αστυφύλακας που εγκατέλειψε την Αθήνα όταν στα 40 του χρόνια διεγνώσθη με φυματίωση και οι γιατροί του είπαν ότι του μένει ελάχιστος χρόνος.

Επέστρεψε, έτσι, στον τόπο της καταγωγής του για να περάσει τις τελευταίες μέρες της ζωής του.  Ωστόσο, το οξυγόνο του βουνού και η ζωή εκεί του χάρισαν άλλα 52 χρόνια ζωής, ανατρέποντας τις ιατρικές γνωματεύσεις.

Πέθανε τον χειμώνα του 1992 σε ηλικία 92 ετών.

Όλοι οι παγκόσμιοι οδηγοί του Ράλι Ακρόπολις είχαν σταματήσει και συνομιλήσει με τον “Ταρζάν”,που έμενε για πολλά χρόνια μόνος στην περιοχή στην καλύβα του. Μάλιστα ο κ. Γιώργος Κατσίφας είχε κοσμήσει το σπίτι όπου ζούσε ο Γιώργος Μπούργος με τοιχογραφίες και μοιράζεται τις υπέροχες εικόνες του με το enikos.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ