Ραφήνα: Ταλαιπωρία για 734 επιβάτες – Το πλοίο παραμένει στο λιμάνι για πάνω από 5 ώρες

Στο αγκυροβόλιο του λιμανιού της Ραφήνας παραμένει με 734 επιβάτες το «Fast Ferries Andros», το οποίο στην προσπάθεια του να απεμπλέξει την άγκυρα του με άλλο πλοίο, υπέστη μηχανική βλάβη.

Σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα, στο σημείο όπου πνέουν άνεμοι έντασης 6 Μποφόρ, αναμένεται να καταπλεύσουν τρία ρυμουλκά προκειμένου να βοηθήσουν το πλοίο να δέσει στο λιμάνι. Παράλληλα θα επιχειρηθεί η ανέλκυση της άγκυρας του «Fast Ferries Andros» που είχε μπλεχτεί μαζί με την άγκυρα του «Aικατερίνη Π» και του «Super ferry».

Σημειώνεται ότι το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Super ferry» απέπλευσε κανονικά για το δρομολόγιο του με 551 επιβάτες για Άνδρο, Τήνο, Μύκονο, ενώ το επιβατηγό «Αικατερίνη Π» με 391 επιβάτες, που κατά τη διαδικασία απώλεσε τη μια από τις δύο του άγκυρες, και κατεπλευσε αυτοδύναμα στο λιμάνι του Λαυρίου όπου αναμένεται να του απαγορευτεί προσωρινά ο απόπλους. Οι επιβάτες του «Αικατερίνη Π» θα αναχωρήσουν με άλλο πλοίο.

Προς το παρόν πάντως δεν υπάρχει πρόβλημα με τον κατάπλου και απόπλου πλοίων στο λιμάνι της Ραφήνας από το συμβάν. Σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα το «Champion jet» και «Αndros Qeen» θα εκτελέσουν κανονικά τα δρομολόγιά τους από το λιμάνι της Ραφήνας.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ