Πυροσβεστική: Θα ενταθεί η κεραυνική δραστηριότητα τις επόμενες ώρες – “Θέλουμε δίπλα μας τον κάθε πολίτη”

Έκκληση σε όλους τους πολίτες να βρίσκονται “δίπλα μας” απηύθυνε ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Γιάννης Αρτοποιός, προειδοποιώντας ότι τις επόμενες ώρες θα ενταθεί η “έντονη κεραυνική δραστηριότητα” και πως οι πυρκαγιές θα είναι περισσότερες όσο προχωράμε στην αιχμή της αντιπυρικής περιόδου.

Ενδεικτικά, όπως ανέφερε κατά τη διάρκεια έκτακτης ενημέρωσης, τις τελευταίες τρεις ημέρες το Πυροσβεστικό Σώμα αντιμετώπισε 157 δασικές πυρκαγιές σε όλη τη χώρα. Οι 54 πυρκαγιές εκδηλώθηκαν μόνο το τελευταίο 24ωρο.

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής χαρακτήρισε “δύσκολη” την πυρκαγιά που ξεκίνησε από την Άνω Γλυφάδα το μεσημέρι του Σαββάτου, σημειώνοντας ότι “προκάλεσε υλικές ζημιές”.

Παρόμοια πυρκαγιά, στα όρια του αστικού ιστού και δασικής έκτασης, εκδηλώθηκε σήμερα και στην περιοχή της Αρτέμιδας. “Χάρη στις συντονισμένες προσπάθειες όλων, η πυρκαγιά αυτή τέθηκε υπό έλεγχο μέσα σε μία ώρα χωρίς να προκαλέσει υλικές ζημιές”.

Στη συνέχεια, προειδοποίησε ότι τις τελευταίες ώρες καταγράφεται έντονη κεραυνική δραστηριότητα “που θα ενταθεί τις επόμενες ώρες κυρίως στην ηπειρωτική Ελλάδα και οι δυνάμεις του Πυροσβεστικού Σώματος έχουν τεθεί σε αυξημένη ετοιμότητα. Οι πολυάριθμες καταιγίδες συνοδεύονται από χιλιάδες ηλεκτρικές εκκενώσεις που σε αρκετές περιπτώσεις προκάλεσαν δασικές πυρκαγιές και πήραν διαστάσεις”, όπως στην Περαχώρα, σημείωσε.

“Είμαστε ακόμη στην αρχή του καλοκαιριού. Είναι αυτονόητο ότι όσο προχωράμε στην αιχμή της αντιπυρικής περιόδου οι πυρκαγιές θα γίνουν περισσότερες και οι πλημμύρες θα είναι πιο δύσκολες στην αντιμετώπισή τους. Για τον λόγο αυτό, θέλουμε δίπλα μας τον κάθε πολίτη, γιατί η προσπάθεια αυτή είναι συλλογική”, κατέληξε ο κ. Αρτοποιός.

Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ