Πυροσβεστική: 26 εναέρια μέσα και πάνω από 180 πυροσβέστες στην Εύβοια – «Δίνουμε προτεραιότητα στην προστασία της ανθρώπινης ζωής και των οικισμών»

Κατά το τελευταίο 24ωρο, ξέσπασαν 54 αγροτοδασικές πυρκαγιές, εκ των οποίων οι 43 κατασβέστηκαν άμεσα στο αρχικό τους στάδιο. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις συνεχίζουν να δίνουν μάχη με 11 πυρκαγιές, όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής, πύραρχος Βασίλης Βαθρακογιάννης, σε έκτακτη ενημέρωση.

Ανεξέλεγκτη η φωτιά στην Εύβοια: Νέο πύρινο μέτωπο στη Δύστο – «Καιγόμαστε, η κατάσταση είναι κρίσιμη» λέει στο enikos.gr ο δήμαρχος Κύμης – Αλιβερίου

Αναφορικά με την πυρκαγιά στην Εύβοια ο κ. Βαθρακογιάννης σημείωσε ότι εκδηλώθηκε σήμερα το μεσημέρι στις 3 και 17 λεπτά σε δασική έκταση πλησίον του οικισμού Πετριές, προσθέτοντας ότι έλαβε άμεσα επικίνδυνες διαστάσεις κυρίως εξαιτίας των ισχυρών βόρειων ανέμων που έπνεαν στην περιοχή.

Γι’ αυτό το λόγο, όπως είπε ο κ. Βαθρακογιάννης, χρειάστηκε να εκδοθούν 4 μηνύματα από το 112, αρχικά για την ενημέρωση των κατοίκων πλησίον της περιοχής που εκδηλώθηκε η πυρκαγιά και στη συνέχεια για την απομάκρυνσή τους από τους οικισμούς, Κριεζά, Κοσκινά και Πετριές.

Φωτιά στην Εύβοια: Τραυματίστηκε πυροσβέστης


Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς επιχειρούν 189 πυροσβέστες με 9 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 56 οχήματα, καθώς και μεγάλος αριθμός εθελοντών. Για την αεροπυρόσβεση έχουν διατεθεί 26 εναέρια μέσα και συγκεκριμένα 16 αεροσκάφη και 10 ελικόπτερα, εκ των οποίων τα 2 για το συντονισμό τους.

Στο έργο της κατάσβεσης συνδράμουν υδροφόρες της τοπικής αυτοδιοίκησης και μηχανήματα έργου.

Προληπτικά έχει μεταβεί στην περιοχή, πυροσβεστικό πλοιάριο και το Λιμενικό Σώμα έχει κινητοποιηθεί με πλωτά μέσα πλησίον της ακτογραμμής.

Επίσης, δυνάμεις της ΕΛΑΣ έχουν αναπτυχθεί για να διευκολύνουν στην απομάκρυνση των κατοίκων.

Ο συντονισμός όλων των δυνάμεων πυρόσβεσης, πραγματοποιείται από το Κινητό Επιχειρησιακό Κέντρο ΟΛΥΜΠΟΣ.

Φωτογραφία: Intime

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος αυτή τη στιγμή το κυρίως μέτωπο της πυρκαγιάς βρίσκεται εσωτερικά του τριγώνου που σχηματίζουν οι οικισμοί Πετριές, Κριεζά και Αλώνια.

Επιπρόσθετα τόνισε ότι εξ αρχής δόθηκε προτεραιότητα στην προστασία της ανθρώπινης ζωής και των οικισμών, προστατεύθηκε ο υδροβιότοπος της Λίμνης του Δύστου και μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί ζημιές.

«Όλες οι δυνάμεις Πολιτικής Προστασίας, δίνουν πραγματική μάχη για τον περιορισμό της πυρκαγιάς στην Εύβοια. Βρισκόμαστε στην καρδιά της αντιπυρικής περιόδου και οι συνθήκες το επόμενο διάστημα, σύμφωνα με τους ειδικούς, θα είναι δυσκολότερες. Μεγάλη προσοχή από όλους μας. Για οτιδήποτε νεότερο θα ακολουθήσει επόμενη ενημέρωση» κατέληξε ο κ. Βαθρακογιάννης.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ

ENIKOS NETWORK