Φωτιές: Έρχεται βοήθεια από Ρουμανία, Σλοβακία και Πολωνία – Η ενημέρωση της Πυροσβεστικής

Νέα ενημέρωση υπήρξε πριν από λίγο από τον Εκπρόσωπο Τύπου της Πυροσβεστικής, Γιάννη Αρτοποιό σχετικά με τις πυρκαγιές που βρίσκονται σε εξέλιξη στην Δυτική Αττική, την Κορινθία και την Ρόδο.

Ο χάρτης πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς για την Πέμπτη – Οι 3 περιφέρειες που είναι στο «κόκκινο»

Για την πυρκαγιά στη Δυτική Αττική που ξεκίνησε από τα Δερβενοχώρια ο Γιάννης Αρτοποιός τόνισε: «Επιχειρούν ισχυρές επίγειες δυνάμεις και από αέρος 9 αεροσκάφη και 11 ελικόπτερα».

Για το πύρινο μέτωπο στο Λουτράκι, ανέφερε ότι «επιχειρούν ισχυρές επίγειες δυνάμεις και από αέρος 3 αεροσκάφη, δύο ελικόπτερα, εκ των οποίων το ένα συντονίζει τη διαδικασία».

Φωτιά στο Λουτράκι: Η στιγμή που σπίτι τυλίγεται στις φλόγες – Συγκλονιστικό ΒΙΝΤΕΟ

Για τη δασική πυρκαγιά που ξέσπασε στην Ρόδο αλλά κινείται προς το κέντρο του νησιού, ο κ. Αρτοποιός υπογράμμισε ότι ακριβώς για αυτό που «εκδόθηκε μήνυμα από το 112 για να εκκενωθούν οι οικισμοί Ελεούσα, Σάλακος και Διμυλιά. Εκεί επιχειρούν 103 πυροσβέστες με 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 28 οχήματα ενώ από αέρος επιχειρούν 3 αεροσκάφη και τέσσερα ελικόπτερα».

Σύμφωνα με τον κ. Αρτοποιό, «η χώρα μας υπέβαλε αίτημα προς τον μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας της Ε.Ε. για τρεις ομάδες πεζοπόρων τμημάτων που θα διαθέτουν και πυροσβεστικά οχήματα. Στο αίτημά μας ανταποκρίθηκε η Ρουμανία η οποία θα διαθέσει πεζοπόρα τμήματα με 40 πυροσβέστες, 5 υδροφόρα οχήματα και ακόμη 5 πυροσβέστες με 5 οχήματα που θα φτάσουν στη χώρα μας αύριο. Επίσης η Σλοβακία θα διαθέσει πεζοπόρα τμήματα με 31 πυροσβέστες, 15 υδροφόρα οχήματα που θα φτάσουν στη χώρα μας την Παρασκευή. Τέλος η Πολωνία θα στείλει πεζοπόρα τμήματα με 149 πυροσβέστες, 49 υδροφόρα οχήματα που θα έρθουν στην Ελλάδα την Παρασκευή. Από χθες στη χώρα μας έχουν έρθει 4 πυροσβεστικά αεροσκάφη από Ιταλία και Γαλλία».

Φωτιά ΤΩΡΑ στην Μεσσηνία

Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ