Πύρινη κόλαση στη Ρόδο: Στις παραλίες έφτασαν οι φλόγες – Πάνω από 2.000 απεγκλωβισμοί -ΒΙΝΤΕΟ

Η μεγάλη φωτιά στη Ρόδο συνεχίζει να καίει ανεξέλεγκτη και η τιτάνια μάχη με τις φλόγες δίνεται με αμείωτο ρυθμό για πέμπτη συνεχόμενη μέρα. Αυτή την ώρα βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη η επιχείρηση απεγκλωβισμού ατόμων από παραλίες των περιοχών Κιοτάρι και Λάρδος, υπό τον συντονισμό του Λιμενικού.

Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν πως μέχρι στιγμής έχουν απεγκλωβιστεί πάνω από 2.000 άτομα.

Συγκλονιστικές είναι οι φωτογραφίες και τα βίντεο που αναρτώνται συνεχώς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, στα οποία φαίνονται άνθρωποι να όλο και πιο πηγαίνουν κοντά στη θάλασσα προκειμένου να σωθούν από την πυρκαγιά.

Στην επιχείρηση συμμετέχουν 4 πλωτά σκάφη του Λιμενικού Σωμάτος, ένα ναυαγοσωστικό, πάνω από 30 ιδιωτικά σκάφη που έχουν επιταχθεί, καθώς και 2 φουσκωτά του Ελληνικού Στρατού με στελέχη του Λιμενικού που γνωρίζουν την περιοχή. Ακόμη στην περιοχή σπεύδει πλοίο του πολεμικού ναυτικού, ενώ απογειώθηκε από τον Μαραθώνα και ελικόπτερο του Λιμενικού για να βοηθήσει στους απεγκλωβισμούς.

Παράλληλα, επιτάσσονται όλα τα τουριστικά σκάφη από το Λιμεναρχείο για να μεταφέρουν τους τουρίστες σε ασφαλή μέρος. Επίσης, η Δημοτική Επιχείρηση Συγκοινωνιών ΡΟΔΑ σταμάτησε τα δρομολόγιά της και ο στόλος της κατευθύνεται στη Νότια Ρόδο για να παραλάβει τουρίστες και κατοίκους.

Φωτιά Ρόδος

Φωτιά Ρόδος

Η εκκένωση όλων των ξενοδοχειακών μονάδων έγινε χωρίς προβλήματα προς ασφαλή παρακείμενα σημεία είτε πεζή είτε με τη συμβολή οχημάτων της Αστυνομίας και του Στρατού, με σκάφη του Λιμενικού και ιδιωτικά ημερόπλοια και δυνάμεων της Πολιτικής Προστασίας και της Περιφέρειας.

Αρκετοί εξ αυτών κατευθύνθηκαν προς την παραλία Λάρδου, για τους οποίους είναι σε εξέλιξη επιχείρηση μετακίνησης με πλωτά του Λιμενικού Σώματος και ιδιωτικά προς την παραλία Καλάθου, όπου υπάρχει μονάδα του Στρατού.

Επίσης στο Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας είναι σε εξέλιξη Συντονιστικό με τη συμμετοχή του ΥΠΕΝ/Μονάδας διαχείρισης Κρίσεων, Υπουργείου Τουρισμού, ΕΚΑΒ, ΓΕΕΘΑ, Σωμάτων Ασφαλειας.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ