Πύργος: SOS για τις αφύλακτες σιδηροδρομικές διαβάσεις – Τι λέει ο Δήμαρχος στο enikos.gr

Με μειωμένα δρομολόγια αλλά και αυξημένα μέτρα ασφαλείας έγινε η επανεκκίνηση του σιδηροδρόμου μετά τη σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη. Οι  αφύλακτες διαβάσεις όμως είναι ένας διαρκής “πονοκέφαλος”.

Ανάμεσα στις γραμμές που λειτουργούν εκ νέου είναι και η διαδρομή Κατάκολο – Πύργος – Αρχαία Ολυμπία.  Μιλώντας στο enikos.gr ο Δήμαρχος Πύργου, Τάκης Αντωνακόπουλος, κάνει νέα παρέμβαση ζητώντας να ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα προστασίας.

“Στη σιδηροδρομική γραμμή Κατάκολο – Πύργος – Αρχαία Ολυμπία που είναι μία από τις πιο παλιές σιδηροδρομικές γραμμές, εκτός από τις αφύλακτες διαβάσεις, υπάρχει έντονο πρόβλημα με τους φωτεινούς σηματοδότες και την έλλειψη πινακίδων. Μάλιστα, στο παρελθόν έχουν συμβεί πολλά δυστυχήματα στο σημείο. Το μαρτυρούν και τα πολλά εικονοστάσια που υπάρχουν στις διασταυρώσεις των σιδηροδρομικών γραμμών”, αναφέρει ο κ. Αντωνακόπουλος.

Μάλιστα, τονίζει πως “χρειάζονται εδώ και τώρα κι άλλοι φωτεινοί σηματοδότες”, ενώ σημειώνει ότι “ο δήμος θα καλύψει με δικά του έξοδα τις πινακίδες στα σημεία που αυτές έχουν καταστραφεί”.

“Αύριο κιόλας θα επιβιβαστούμε στο τρένο που πραγματοποιεί το δρομολόγιο Κατάκολο – Πύργος – Αρχαία Ολυμπία με αρμόδιους πραγματογνώμονες για να διαπιστώσουμε στην πράξη τα προβλήματα και τις παραλείψεις που υπάρχουν”, αναφέρει ο κ. Αντωνακόπουλος.

“Θα πρέπει να γίνουν εδώ και τώρα ορατές μελέτες από τους αρμόδιους,  ενώ για το θέμα έχουμε στείλει επιστολή στον Πρόεδρο του ΟΣΕ, τον αρμόδιο Υπουργό και κοινοποιήθηκε και στον Πρωθυπουργό. Τονίζουμε για άλλη μια φορά ότι τώρα είναι η ευκαιρία να διορθωθούν οι επικίνδυνες ελλείψεις ώστε να δημιουργηθεί το απαραίτητο αίσθημα ασφάλειας στους πολίτες”, επισημαίνει ο κ. Αντωνακόπουλος.

 

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ