Πύργος: Ιερέας χωρίζει την παπαδιά γιατί ασχολείται με ταρώ και μελλοντολογία

Την απόφασή του να τερματίσει τον γάμο του έλαβε ένας 57χρονος ιερέας στον Πύργο, εξαιτίας του εθισμού της πρεσβυτέρας με τα ταρώ και την μελλοντολογία.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο 16χρονος γιος του ζευγαριού στο ekklisiaonline.gr, το πρόβλημα ξεκίνησε πριν από 4 χρόνια όταν άρχισε η μητέρα του και πρεσβυτέρα να συναναστρέφεται με μία συγκεκριμένη γυναίκα του χωριού που έριχνε τα χαρτιά, και υποστήριζε πως ήταν μελλοντολόγος και ασχολούνταν με την Κηρομαντεία.

Ο ιερέας εξοργισμένος, αντέδρασε και προσπάθησε να αποτρέψει την πρεσβυτέρα από αυτή την ενασχόληση, χωρίς ωστόσο να υπάρξει αποτέλεσμα, με συνέπεια προχθές να φύγει από το σπίτι τους και να διαμηνύει παντού πως επιθυμεί να την χωρίσει.

Ο ίδιος, μιλώντας στο ekklisiaonline.gr, ανέφερε πως «η καταφυγή μας σε “μελλοντολόγους” αποτελεί δείγμα απιστίας στο Θεό. Ο πιστός εμπιστεύεται όλη τη ζωή του στα χέρια του Θεού και καταφεύγει πάντοτε σ’ Αυτόν ζητώντας τη θεία πρόνοια. Αυτή η πίστη του δίνει κουράγιο στις δυσκολίες και τις περισσότερες φορές ελκύει τη βοήθεια του Θεού.

Ο απόστολος Παύλος (Γαλ. 5, 20) απαγορεύει τη μαγεία την οποία ονομάζει φαρμακεία.

Μόνο άνθρωπος άγιος, φωτισμένος από το Θεό, μπορεί αν φωτίζεται και αν αποκαλύπτει το μέλλον. Οι άγιοι του Θεού δεν παίρνουν χρήματα, όταν προφητεύουν. Αυτοί με τις προοράσεις τους βοηθούν τους ανθρώπους να βρουν το δρόμο της σωτηρίας.

Οι αστρολόγοι, τα μέντιουμ, οι καφεμάντεις, οι χαρτομάντεις και οι χρήστες ταρό, εργάζονται με την έμπνευση πονηρών πνευμάτων. Ο Θεός δεν είναι τόσο μικρός, που στον καφέ ή στα χαρτιά να φανερώνει το θέλημά Του. Ούτε εξαναγκάζεται να φανερώσει το θέλημά Του, όποτε το θέλει ο καθένας».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ