Πτώση καναντέρ: Σήμερα η κηδεία του 34χρονου κυβερνήτη Χρήστου Μουλά – Θα παραστεί η Σακελλαροπούλου

Συγγενείς και φίλοι θα πουν σήμερα, το πρωί της Παρασκευής (28/07) το τελευταίο αντίο στον 34χρονο Σμήναγο Χρήστο Μουλά, που έχασε την ζωή του ενώ επιχειρούσε ως κυβερνήτης στο μοιραίο καναντέρ που συνετρίβη στην πυρκαγιά στον Πλατανιστό Καρύστου.

Η κηδεία θα γίνει στις 11:00, στην εκκλησία του Αγίου Σεργίου και Βάκχου στα Χανιά, όπου θα παρευρεθεί και η πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Η Βουλή θα υιοθετήσει το αγέννητο παιδί του Χρήστου Μουλά. Παίρνοντας τον λόγο χθες (27/07) ο πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας, θύμισε ότι πρόκειται για μία πρακτική που εφαρμόζεται από την εποχή της προεδρίας του Απόστολου Κακλαμάνη. Δηλαδή, να υιοθετούνται τα παιδιά στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων που χάνουν την ζωή τους εν ώρα καθήκοντος.

Η σύζυγος του αδικοχαμένου Σμηναγού βρίσκεται στον τέταρτο μήνα της εγκυμοσύνη της. Από την ώρα που θα γεννηθεί το παιδί, θα υιοθετηθεί από το ελληνικό κοινοβούλιο μέχρι το 25ο έτος της ηλικίας του.  Στο πλαίσιο αυτό, η Βουλή θα δίνει ένα χρηματικό ποσό για την ανατροφή του παιδιού.

«Προφανώς και η Βουλή θα υιοθετήσει αυτό το αγέννητο παιδί, τριών μηνών, της χήρας του σμηναγού Χρήστου Μουλά, που έπεσε εν ώρα καθήκοντος για να σώσει», ανέφερε χαρακτηριστικά, σε παρέμβασή του στην Ολομέλεια, ο κ. Τασούλας, καταχειροκροτούμενος από όλα ανεξαιρέτως τα κόμματα.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ