Πτώση Canadair στην Κάρυστο: Θρήνος στην Κρήτη για τον θάνατο του κυβερνήτη – «Εδώ στον Ψηλορείτη, η λέξη ‘Αθάνατοι’ δεν σβήνει ποτέ»

Θλίψη στο πανελλήνιο έχει σκορπίσει ο θάνατος των δύο πιλότων του καναντέρ που συνετρίβη το μεσημέρι της Τρίτης στην Κάρυστο, ενώ επιχειρούσε στην κατάσβεση της φωτιάς που καίει για τρίτη ημέρα στην περιοχή της Εύβοιας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του zarpanews.gr ο κυβερνήτης του αεροσκάφους, Σμηναγός (Ι) Χρήστος Μουλάς είχε καταγωγή από τα Χανιά και συγκεκριμένα από το Γαβαλοχώρι του Δήμου Αποκορώνου.  Οι γονείς του διατηρούν επιχείρηση εκεί.  Ο 34χρονος πέρασε τα παιδικά και εφηβικά του χρόνια στα Χανιά, στη συνέχεια εισήχθη στη Σχολή Ικάρων και επέλεξε την πυρόσβεση με τα Canadair.

Ο άτυχος 34χρονος, βρισκόταν στην πρώτη γραμμή, μαζί με τον 27χρονο Περικλή Στεφανίδη, για την κατάσβεση της φωτιάς που κατακαίει την Εύβοια.

νεκρός πιλότος καναντέρ

Ο 34χρονος πιλότος αγαπούσε τα αεροσκάφη αλλά και τα ταξίδια. Μάλιστα, ανέβαζε φωτογραφίες στα social media από τις πτήσεις του. Πριν από δύο χρόνια είχε ανεβάσει και μια φωτογραφία από το Canadair του την ώρα που πετούσε πάνω από την Ακρόπολη.

Η σελίδα του στο fecebook έχει κατακλυστεί από μηνύματα αποχαιρετισμού. Μάλιστα ο ξάδελφός του Γιώργος Κορνελάκης τον αποχαιρετά γράφοντας:

«Τόσο μικρός αλλά πρόλαβες με το μυαλό σου, την καλοσύνη σου, την σπιρτάδα σου να αφήσεις ανεξίτηλο το σημάδι σου, όλοι μας έχουμε τεράστια ανάγκη τέτοιας ανθρωπιάς και τέτοιας ενέργειας στις ζωές μας!!! Ξάδερφε θα σε θυμάμαι πάντα!!! Ήρωας που έπεσε στο καθήκον για την πατρίδα!!! Σ αγαπώ!!!».

Τη βαθιά τους θλίψη εκφράζουν η δημοτική αρχή και ο δήμαρχος Ανωγείων και πρόεδρος της Ένωσης Ορεινών Δήμων Ελλάδας Σωκράτης Κεφαλογιάννης, για τον τραγικό εν ώρα καθήκοντος θάνατο των δύο πιλότων του πυροσβεστικού Canadair στην Κάρυστο, κυβερνήτη, Σμηναγό Χρήστο Μουλά, 34 ετών και τον συγκυβερνήτη, ανθυποσμηναγό Περικλή Στεφανίδη, 27 ετών.

«Μαζί με ολόκληρη τη χώρα, την οικογένεια της Πολεμικής μας Αεροπορίας, τις οικογένειες των ηρώων μας, τα Ανώγεια πενθούν. Οι δύο πιλότοι μας, βρέθηκαν αντιμέτωποι με τις φλόγες, έπραξαν σθεναρά το καθήκον τους, με αυτοθυσία, θέλοντας να προστατέψουν την Κάρυστο, τη φύση και τους συνανθρώπους μας από τη μανία της φωτιάς. Στερήθηκαν τη ζωή τους ανταποκρινόμενοι στον όρκο τους, στο καθήκον και την αποστολή που τους ανατέθηκε. Δικό μας χρέος είναι να διατηρήσουμε τη μνήμη τους, να διδάξουμε στα παιδιά μας και να αφήσουμε ως παρακαταθήκη στις επόμενες γενιές, την αγάπη για την πατρίδα, το σεβασμό στο καθήκον, την αξία της θυσίας όταν η πατρίδα μας καλεί να την υπερασπιστούμε με κάθε τρόπο.

Όλοι εμείς εδώ στο δήμο Ανωγείων, εκφράζουμε από τα βάθη της καρδιάς μας στις οικογένειες των πεσόντων ηρώων μας το σεβασμό μας, τα ειλικρινή και θερμά μας συλλυπητήρια γνωρίζοντας τους παράλληλα πως εδώ στον Ψηλορείτη η λέξη ΑΘΑΝΑΤΟΙ δεν σβήνει ποτέ. Αθάνατος με τιμή ο Σμηναγός Χρήστος Μουλάς. Αθάνατος με τιμή ο Ανθυποσμηναγός, Περικλής Στεφανίδης».

νεκρός πιλότος καναντέρ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ