Πρύτανης ΑΠΘ: Δεν θα απολογηθούμε εμείς αν το κράτος εξάντλησε την επιβολή του – ΒΙΝΤΕΟ

Ο πρύτανης του ΑΠΘ, Νίκος Παπαϊωάννου αναφέρθηκε στα επεισόδια και τις εντάσεις που δημιουργήθηκαν στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης απαντώντας στο τι συνέβη στην σχολή και επενέβησαν τα ΜΑΤ.

“Για όλους τους πανεπιστημιακούς δασκάλους κάθε έκφραση διαμαρτυρίας μέσα από νόμιμες και από συλλογικές διαδικασίες είναι πλήρως αποδεκτή, είναι κατάκτηση της δημοκρατίας. Από κει και πέρα ενέργειες και δράσεις οι οποίες έχουν την πιθανότητα να δημιουργήσουν προβλήματα στη σωματική υγεία των μελών της πανεπιστημιακής κοινότητας και έχουν τη σιγουριά της παρεμπόδισης της διοικητικής λειτουργίας του πανεπιστημίου και εν τέλει την πιθανή προξένηση φθορών έχουν ως αποτέλεσμα μία εκλεγμένη διοίκηση του πανεπιστημίου να κάνει το αυτονόητο, να ενημερώσει την Εισαγγελία. Δεν συζητάμε με κανέναν άλλον παρά μόνο με την Εισαγγελία” είπε μεταξύ άλλων ο κ. Παπαϊωάννου μιλώντας στο ΟΡΕΝ

“Το αν το κράτος εξάντλησε την επιβολή του δεν θα απολογηθούμε εμείς ως πρυτανικές αρχές. Σίγουρα τέτοιες εικόνες όλους μας λυπούν… Από την επίσημη ενημέρωση που και εμείς έχουμε, από τους 31 προσαχθέντες κατά δήλωση τους οι 12 είναι φοιτητές και οι υπόλοιποι κατά δήλωσή τους δεν έχουν καμία σχέση με το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο”, πρόσθεσε.

Δείτε το βίντεο:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ