Πρυτανεία ΕΚΠΑ: Η δημοκρατική νομιμότητα επιβλήθηκε

Πρυτανεία ΕΚΠΑ: Η δημοκρατική νομιμότητα επιβλήθηκε 

 

Τα θέματα της φύλαξης, της καθαριότητας, των μετεγγραφών και των αιώνιων φοιτητών, καθώς και τρέχουσα πραγματικότητα του Ευγενιδείου Θεραπευτηρίου σε συνδυασμό με τις δέουσες ενέργειες για την εξυγίανση της λειτουργίας του, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνεδρίασης της συγκλήτου του Πανεπιστημίου Αθηνών η οποία ολοκληρώθηκε σήμερα, μετά τη διακοπή της την περασμένη Πέμπτη. 

«Αυτή την φορά θεωρήθηκε σκόπιμη η διακριτική αστυνομική επιτήρηση του περιβάλλοντος χώρου του Πανεπιστημίου ώστε να αποφευχθεί επανάληψη της γνωστής απαράδεκτης κατάστασης» αναφέρεται σε ανακοίνωση του Ιδρύματος. 

«Γενική ήταν μεταξύ των συμμετασχόντων συγκλητικών η αίσθηση ότι το Ίδρυμα ανακτά τον ρυθμό του και επαναλαμβάνει την πορεία του προς τα εμπρός, παρά τις αντιδράσεις των όσων εραστών του τέλματος ή της οπισθοδρόμησης, αλλά σε απόλυτη συμφωνία με το αίσθημα της συντριπτικής πλειοψηφίας των πολιτών αυτής της χώρας και των φοιτητών μας» προστίθεται, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων. 

«Παραμένει σταθερή η πρόσκληση των Πρυτανικών Αρχών προς τους φοιτητικούς συλλόγους να καταθέσουν, όποτε το επιθυμούν, γραπτώς στην Πρυτανεία αιτήματα ή προτάσεις τους που θα εξετασθούν πάντοτε με εποικοδομητικό και ρεαλιστικό πνεύμα.

Αταλάντευτα πιστοί στις δημοκρατικές αρχές και τους νόμους της πολιτείας, καλούμε την τελευταία να επιδείξει απέναντι στο μαχόμενο για την ουσιαστική πρόοδο Πανεπιστήμιο Αθηνών τη στοργή της οποίας την έλλειψη έχουμε στο παρελθόν επανειλημμένα βιώσει» επισημαίνει η ανακοίνωση. 

 

Διαβάστε επίσης.

 

ΒΙΝΤΕΟ-Ένταση στα Προπύλαια από τη “λίστα εισερχομένων”

Φορτσάκης: Η συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε σε απολύτως ήρεμο κλίμα

Μήνυση κατά του Φορτσάκη

ΒΙΝΤΕΟ-Με λίστα η είσοδος στη Σύγκλητο-Φοιτητές έξω από το ΕΚΠΑ

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ