Προβλήματα υγείας που προκαλούνται από το άγχος

Προβλήματα υγείας που προκαλούνται από το άγχος

Αναγνωστριά του boro.gr αναρωτιέται: 

“Καθημερινά έχω μόνιμο άγχος και φοβίες. Νιώθω να πνίγομαι και έχω συχνά πονοκεφάλους. Σκέφτομαι συνέχεια αρνητικά πράγματα και ότι όλα είναι μαύρα ενώ στην πραγματικότητα δεν είναι. Πώς μπορώ να αλλάξω;”, Κωνσταντίνα 

Αγαπητή αναγνώστρια απευθύναμε το ερώτημά σας στην συνεργάτιδά μας, Δρ Λίζα Βάρβογλη, Ph.D. Ψυχολόγος-Ψυχοθεραπεύτρια, Νευροψυχολόγο.

Ένας τρόπος να αλλάξει είναι να κάνει διαφραγματικές αναπνοές, δηλαδή κάθε πρωί που ξυπνάει να παίρνει βαθιές αναπνοές, να φουσκώνει την κοιλιά της με αέρα και έπειτα να εκπνέει αργά. Είναι μια αρκετά αποτελεσματική άσκηση που μπορεί να επαναλαμβάνει καθημερινά. 3 με 5 τέτοιες αναπνοές την ημέρα αρκούν για να μειώσει το στρες. Επίσης, πολύ βοηθητική είναι και η γιόγκα αλλά και γενικότερα η σωματική άσκηση.

Ας δούμε τι πρέπει να κάνει όσον αφορά τον τρόπο με τον οποίο σκέφτεται και αντιμετωπίζει τη ζωή. Αρχικά πρέπει να αλλάξει την αρνητική σκέψη της, γιατί η αρνητική σκέψη είναι που προκαλεί και τα αρνητικά συναισθήματα που βιώνει. Και βέβαια, προκαλεί και σωματικά συμπτώματα όπως είναι ο πονοκέφαλος.

Διαβάστε τη συνέχεια στο boro.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ