Πρωτοφανές έγκλημα στον Ερυθρό Σταυρό: Του έβγαλε τον αναπνευστήρα γιατί τον ενοχλούσε ο θόρυβος – Γνωστός στις αρχές ο δράστης

Σοκάρει η υπόθεση με το πρωτοφανές έγκλημα μέσα στο νοσοκομείο “Ερυθρός Σταυρός“, με θύμα έναν 76χρονο ασθενή με κορονοϊό, ο οποίος πάλευε διασωληνωμένος για να παραμείνει στη ζωή αλλά τελικά βρήκε απροσδόκητο θάνατο, όταν, σύμφωνα με την αστυνομία, άλλος ασθενή που βρισκόταν στο ίδιο δωμάτιο, του αφαίρεσε τον αναπνευστήρα που τον κρατούσε στη ζωή.

Το χρονικό

Ο άτυχος 76χρονος ασθενής που είχε προσβληθεί από κορονοϊό, είχε βαριά υποκείμενα νοσήματα και διασωληνώθηκε στις 5 Απριλίου. Ο 76χρονος νοσηλευόταν σε απλό θάλαμο νοσηλείας, με παρακολούθηση από μόνιτορ, με το όνομά του να βρίσκεται στη λίστα αναμονής για κρεβάτι σε ΜΕΘ.

Ξαφνικά, το βράδυ της Τετάρτης, το μόνιτόρ του «σήμανε συναγερμό» και δύο ιατροί μετέβησαν αμέσως στον θάλαμο, όπου είδαν «ευθεία γραμμή» στις ζωτικές λειτουργίες και ξεκίνησαν ΚΑΡΠΑ (Καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση). Οι γιατροί παρατήρησαν ότι ο αναπνευστήρας του 76χρονου ήταν εκτός πρίζας και αναποδογυρισμένος, ενώ λειτουργούσε με την μπαταρία του.

Επίσης, ο σωλήνας παροχής οξυγόνου είχε αφαιρεθεί από τον ασθενή. Παρά τις προσπάθειες των γιατρών, ο 76χρονος ασθενής δεν τα κατάφερε. Οι γιατροί βλέποντας την εικόνα στον χώρο, ειδοποίησαν την Διοίκηση του Νοσοκομείου, καθώς από την πρώτη στιγμή ή εκτίμηση ήταν ότι πιθανώς κάποιος αποσυνέδεσε τον ασθενή από τα μηχανήματα που τον κρατούσαν στη ζωή.

Συνελήφθη ασθενής για τη δολοφονία του 76χρονου

Το απόγευμα της Πέμπτης, οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Αθηνών κατέληξαν στο ποιος είναι ο δράστης της εγκλήματος στο δωμάτιο του 2ου ορόφου στον «Ερυθρό Σταύρο». Αρχικά οι αστυνομικοί επικοινώνησαν με το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό του νοσοκομείου, και σιγά-σιγά απέκλεισαν το ενδεχόμενο το άτομο που έβγαλε από την πρίζα το μηχάνημα που βοηθούσε στην αναπνοή τον 76χρονο, να είναι γιατρός ή νοσηλευτής. Αμέσως οι αστυνομικοί εστίασαν στον 60χρονο ασθενή που βρισκόταν μαζί με το θύμα στο ίδιο δωμάτιο. Πρόκειται για έναν 60χρονο, με κορονοϊό, πνευμονική εμβολή και παθολογικά υποκείμενα νοσήματα, ο οποίος εισήχθη στο νοσοκομείο στις 4 Απριλίου, μία ημέρα πριν τον άτυχο 76χρονο.

Ο 60χρονος δεν ήταν ούτε διασωληνωμένος ούτε σε καταστολή, και είχε τη δυνατότητα να περπατά μέσα στον χώρο. Από τις έρευνες, φαίνεται πως βρέθηκαν αποτυπώματά του στο μηχάνημα βοηθούσε στην αναπνοή τον 76χρονο, με αποτέλεσμα οι αστυνομικοί να προχωρούν στη σύλληψη του.

«Η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών, στο πλαίσιο διερεύνησης περιστατικού θανάτου νοσηλευόμενου διασωληνωμένου ασθενούς στο Νοσοκομείο “Ερυθρός Σταυρός”, σχημάτισε δικογραφία σε βάρος αλλοδαπού, επίσης νοσηλευόμενου στον ίδιο θάλαμο, για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας»«, αναφέρει σε ανακοίνωση της η ΕΛ.ΑΣ., η οποία σημειώνει πως «ο ανωτέρω συνελήφθη και φυλάσσεται φρουρούμενος στο Νοσοκομείο».

Ο 60χρονος, ο οποίος εξετάζεται για το αν αντιμετώπιζε ψυχολογικά προβλήματα, αφαίρεσε από την πρίζα το μηχάνημα υποστήριξης της αναπνοής του 76χρονου επειδή τον ενοχλούσε ο ήχος που έκανε και έτσι άφησε τον 76χρονο αβοήθητο. Ο συλληφθείς είναι γνωστός τις αρχές από το 2006 και το 2019. Το 2006 είχε εμπλακεί σε επεισόδιο συμπλοκής και επεισοδίου με άλλα άτομα, ενώ το 2019 είχε εμπλακεί το όνομά του σε υπόθεση θωπείας ανηλίκου.Πρόεδρος των εργαζόμενων: “Διενεργείται ΕΔΕ”

«Λυπούμαστε πολύ που έχασε τη ζωή του ο ασθενής και επί της παρούσης διενεργείται ΕΔΕ για τις συνθήκες που συνέβη αυτό», δήλωσε στον ΑΝΤ1 η πρόεδρος των εργαζόμενων στο νοσοκομείο “Ερυθρός Σταύρος” Βούλα Γεωργάκη για το έγκλημα, όπως προκύπτει από την αστυνομική έρευνα, που σημειώθηκε στο δωμάτιο του 2ου ορόφου του νοσοκομείου.

«Έγινε μεγάλη προσπάθεια ανάνηψης, όπως και σε κάθε ασθενή, όταν το μηχάνημα έδειξε ισοηλεκτρική γραμμή», είπε ακόμη η κα. Γεωργάκη.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ