“Πρόκειται για καταστροφή”

“Χθες ψήφισαν αλλαγή του Στατιστικού νόμου για δεύτερη φορά. Του Ν.1832 για τη ανεξαρτησία της Στατιστικής Υπηρεσίας” λέει η Ζωή Γεωργαντά, πρώην μέλος της ΕΛΣΤΑΤ.

Και συνεχίζει: Καταργούν στην ουσία το Συμβούλιο και αφήνουν μόνο έναν Πρόεδρο και ταυτόχρονα, αυτό το πράγμα το λένε Ανεξάρτητη Αρχή. Είναι μία κοροϊδία, είναι ένα αίσχος για την Ελλάδα, για τους επιστήμονες της Ελλάδας. Είναι μία καταστροφή. Όλο το προσωπικό έχει απεργία γιατί θεωρεί απαράδεκτη την κατάργηση της ανεξαρτησίας. Το βαφτίζουν ανεξαρτησία αλλά δεν υπάρχει καμία ανεξαρτησία, με την αλλαγή αυτή που κάνουν. Ο πρόεδρος δεν θα δίνει λογαριασμό σε κανένα ούτε και στη Βουλή. Θα κάνει ό,τι θέλει δηλαδή.

Σε ερώτησή μας, για ποιο λόγο το κάνουν αυτό;

Η κ. Γεωργαντά με ένταση στην φωνή της, λέει: Για να καταργήσουν την ανεξαρτησία της Στατιστικής Υπηρεσίας. Είναι οφθαλμοφανές. Αυτό το οποίο θεωρητικά επιδίωκαν, να γίνει ανεξάρτητη η Στατιστική Υπηρεσία. Δεν δέχονται καμία κριτική, αφού μόλις την κάναμε αμέσως μετά μας απέλυσαν. Δεν μας αντικατέστησαν σύμφωνα με τη Βουλή. Εμείς διοριστήκαμε από την Βουλή των Ελλήνων πώς μπορούν να μας καταργούν; Εμείς θα μπορούσαμε να είχαμε καταφύγει και στη δικαιοσύνη γιατί ήταν παράνομη η απομάκρυνσή μας. Δεν λειτούργησε ποτέ ανεξάρτητα η αρχή, άλλωστε. Η προσπάθεια των μελών, που ψηφίστηκαν από τη Βουλή των Ελλήνων για μια ανεξαρτησία καταδικάστηκε και μαζί και οι επιστήμονες δηλαδή οι στατιστικοί υπάλληλοι, του συμβουλίου που απολύθηκαν παράνομα.

Κλείνοντας, η κ. Γεωργαντά μας είπε ότι το θέμα αυτό δεν το έχουν βγάλει στα Μ.Μ.Ε γιατί δεν συμφέρει αυτούς που μαγειρεύουν την ζωή του τόπου και της ΕΛΣΤΑΤ, ειδικότερα.

 

Πηγή: metrogreece.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ