Προφυλακιστέος ο Παπαχρήστος

Προφυλακιστέος ο Παπαχρήστος

Προφυλακίστηκε μετά την απολογία του στον ανακριτή το πρώην στέλεχος της ΚMW Δημήτρης Παπαχρήστος, ο οποίος κατηγορείται για δωροδοκία και ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Ο Δημήτρης Παπαχρήστος συνελήφθη βάσει εντάλματος που εξέδωσε σε βάρος του ο Γ. Μαλλής καθώς το όνομα του ενεπλάκη στην υπόθεση μετά την απολογία του πρώην αναπληρωτή διευθυντή εξοπλισμών Αντώνη Κάντα.

Σύμφωνα με όσα είπε ο Κάντας, ο Παπαχρήστος τον δωροδόκησε με 750.000 ευρώ για την προμήθεια των αυτοκινούμενων πυροβόλων PZH 2000.

Η σύμβαση υπεγράφη στις 5/7/2001 επί θητείας του Άκη Τσοχατζόπουλου στο ΥΕΘΑ, μεταξύ δημοσίου και της εταιρίας Krauss-Maffei Wegmann έναντι τιμήματος ύψους 195.709.774 εκατ. ευρώ.

    Οι κατηγορίες για την υπόθεση αφορούν ενεργητική δωροδοκία κατά του Δημοσίου, παθητική δωροδοκία κατά του Δημοσίου και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα.

Ο Δημήτρης Παπαχρήστος προέβη σε αλλαγή του συνηγόρου υπεράσπισής του ο οποίος είχε δηλώσει ότι ο κατηγορούμενος θα συνεργαστεί με τις αρχές ωστόσο αντιμετωπίζει… προβλήματα μνήμης.

 

Πηγή: euro2day.gr

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ