Πρόεδρος ΟΑΣΘ στον Realfm 97,8: Αναίτια η απεργία των εργαζομένων

“Είναι απολύτως αναίτια η απεργία των εργαζομένων“, δήλωσε στον Realfm 97,8 και την εκπομπή του Μάνου Νιφλή o πρόεδρος των ΟΑΣΘ Στέλιος Παππάς , χαρακτηρίζοντας ”αστεία πράγματα” τα σενάρια ιδιωτικοποίησης της εταιρείας.”Έχουμε εξασφαλίσει χρηματοδότηση 40 εκατ. για την συνολική αναδιοργάνωση του ΟΑΣΘ. Ο οργανισμός θα καθαρίζεται, ο δικός μου προορισμός είναι να τελειώσω με την εκκαθάριση και να ενεργοποιηθεί ο ΑΣΥΘ που θα είναι δημόσιος. Μας ενδιαφέρει να μπουν και οι δήμοι να διασφαλίσουμε ευέλικτα μέσα μετακίνησης”, πρόσθεσε.

Παράλληλα, ο κ. Παππάς επισήμανε ότι “δεν κόβονται δρομολόγια. Θα κοπούν από τα ΚΤΕΛ κάποια και κάποια θα δώσουμε εμείς. Δεν θα χαθούν θέσεις εργασίας. Εγγυόμαστε ότι κανείς δεν θα χάσει τη δουλειά του. Δεν θα βγάλουμε κανέναν στο δρόμο, είναι έξω από τη δική μας αντίληψη αυτό”.

Επίσης, ο πρόεδρος του ΟΑΣΘ τόνισε ότι “το μεταφορικό έργο συντελείται από τα Αστικά Λεωφορεία και τα ΚΤΕΛ, στο πεδίο αυτό υπάρχει σύγχυση. Η Θεσσαλονίκη πάσχει από σχέδιο που να αντιμετωπίζει το πολεοδομικό συγκρότημα ως ενιαίο. Υπάρχει γραμμή που ξεπερνά τα 90χλμ και είναι αστικό λεωφορείο”.

“Είναι ανορθολογικό σύστημα, πρέπει να επανασχεδιάσουμε τον συγκοινωνιακό χάρτη , για να ανακουφιστεί το κέντρο της πόλης και να είναι εξυπηρετικός για τους πολίτες. Πρέπει να διαμορφώσουμε τα όρια της υπεραστικής και της αστικής συγκοινωνίας.Πρέπει να επαναπροσδιοριστεί και ο χώρος ευθύνης του κάθε φορέα.Έχουμε αποκλείσει από κάθε άποψη ότι θα έχουμε φορείς κρατικοδίαιτους”, πρόσθεσε.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ