Προανακριτική για Παπαγγελόπουλο: Τι απαντά η Ελένη Τουλουπάκη στον Ανδρέα Λοβέρδο

Να διαψεύσει τον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Γιάννη Αγγελή για την αναφορά του πως στο ταξίδι της επιστροφής από τη Βιέννη, όταν και έσπασε το γυαλί της σχέσης με την Ελένη Τουλουπάκη μετά τη συνάντηση με τους Αμερικανούς του FBI, καλεί τον πρώην υπουργό Ανδρέα Λοβέρδο η εισαγγελέας κατά της Διαφθοράς.

Στη δήλωσή της η κα. Τουλουπάκη διευκρινίζει ότι έμαθε για την επίμαχη συνάντηση από την κατάθεση του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου ενώπιον της προανακριτικής Επιτροπής της Βουλής.

«Εάν το περιστατικό είναι αναληθές τότε ο κ. Λοβέρδος θα πρέπει να διαψεύσει τον κ. Αγγελή και όχι εμένα» αναφέρει χαρακτηριστικά η κ. Τουλουπάκη ενώ αρνείται να σχολιάσει τον ισχυρισμό του κ. Λοβέρδου πως η αναφορά για το ταξίδι γίνεται εξαιτίας του πανικού που έχει καταλάβει τους εμπλεκόμενους «στην κατά τον Ποινικό Κώδικα σχετική συμμορία».

Ολόκληρη η δήλωσή της έχει ως εξής:

«Με αφορμή την διάψευση του κ. Λοβέρδου, σχετικά με το περιστατικό στο οποίο κάνω αναφορά στις προ διμήνου δοθείσες εξηγήσεις μου προς τους κ.κ αντεισαγγελείς του Αρείου Πάγου, διευκρινίζω τα εξής: Οι εξηγήσεις μου, όπως και η κλήση μου σε εξηγήσεις, δεν διέρρευσαν στον Τύπο από εμένα, αλλά μετά την διαβίβαση τους στη βουλή των Ελλήνων. Έλαβα το πρώτον γνώση της συνάντησης των κ.κ Λοβέρδου και Αγγελή στην πτήση από τη Βιέννη από την κατάθεση του κ. Αγγελή ενώπιον της προανακριτικής Επιτροπής της Βουλής. Επί της καταθέσεως αυτής σχολίασα ως είχα το δικονομικό δικαίωμα. Τη συνάντηση αυτή μάλιστα ο κ. Αγγελής χαρακτηρίζει ως «θεϊκό σημάδι». Πράγματι, την ίδια άποψη αποκόμισα και εγώ, διαβάζοντας την κατάθεσή του. Εάν το περιστατικό είναι αναληθές τότε ο κ. Λοβέρδος θα πρέπει να διαψεύσει τον κ. Αγγελή και όχι εμένα. Τα λοιπά περί συμμορίας τα αντιπαρέρχομαι, καθόσον δεν αξίζουν ούτε καν σχολιασμού από εισαγγελέα που σέβεται τον εαυτό του.»

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ
Ροή
Lifestyle
Κοινωνία
Πολιτική

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.