Πρέβεζα: Ελεύθεροι μετά την απολογία τους οι δύο συλληφθέντες για την φονική έκρηξη

Ελεύθεροι αφέθηκαν μετά την απολογία τους, ο πρόεδρος – διευθύνων σύμβουλος, καθώς και ο αναπληρωτής διευθυντής παραγωγής της μονάδας ιχθυοκαλλιέργειας στην Πρέβεζα όπου έγινε χθες η φονική έκρηξη, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν δύο εργαζόμενοι. 

Οι δύο συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα με τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας από αμέλεια και της πρόκλησης σοβαρών σωματικών βλαβών. Σε εξέλιξη βρίσκεται έρευνα για τις ακριβείς συνθήκες του δυστυχήματος.

Σύμφωνα με το onprevezanews.gr ο εισαγγελέας διέταξε την προανάκριση για να εξακριβωθούν τα ακριβή αίτια του τραγικού περιστατικού που είχε ως αποτέλεσμα των θάνατον δύο ανθρώπων και των τραυματισμό ενός ακόμη, που αποτελούσαν το συνεργείο που πραγματοποιούσε εργασίες το μεσημέρι της Κυριακής.

Μάλιστα ζητήθηκε η πραγματογνωμοσύνη από ειδικό κλιμάκιο τεχνικών που θα ερευνήσει όλους τους χώρους στους οποίους γίνονταν οι εργασίες, προκειμένου να αποφανθούν αν υπήρχε οποιαδήποτε παράληψη μέτρων ασφαλείας από πλευράς εργοστασίου.

Στο Δικαστικό μέγαρο Πρέβεζας μετέβη και ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Χρήστος Δημόπουλος, ο οποίος μιλώντας στους δημοσιογράφους είπε: “Νιώθουμε βουβή οργή για το συμβάν και τον θάνατο των δύο συναδέλφων μας. Περιμένουμε το πόρισμα και την απόδοση των ευθυνών”.

Όλα έγιναν χθες Κυριακή, μέσα σε λίγα λεπτά και κατά την διάρκεια εργασιών οξυγονοκόλλησης.

Από τις εργασίες αυτές και κάτω από άγνωστες μέχρι στιγμής συνθήκες προκλήθηκε έκρηξη, με αποτέλεσμα, να χάσουν την ζωή τους ένας 41χρονος Έλληνας, πατέρας τριών παιδιών, και ένας 49χρονος αλβανικής καταγωγής, πατέρας δύο παιδιών.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ