Πότε χρειάζεται η γαστροσκόπηση;

Πότε χρειάζεται η γαστροσκόπηση;

Η γαστροσκόπηση είναι ένα από τα σημαντικότερα όπλα στη φαρέτρα των γαστρεντερολόγων, γιατί με τη βοήθειά της έχουν την ευκαιρία να δουν «σε πρώτο πλάνο» το στομάχι των ασθενών τους, αλλά και να πάρουν, όταν είναι απαραίτητο, δείγμα για βιοψία. Κι όλα αυτά μέσα σε 15 λεπτά το πολύ!                      

Είτε νιώθετε ήπιες και περιστασιακές ενοχλήσεις που κάποιες φορές επιμένουν, είτε το στομάχι σάς ενοχλεί ξαφνικά και έντονα είτε εμφανίζετε «θορυβώδη» συμπτώματα (π.χ. απώλεια βάρους, ανορεξία, αναιμία κ.ά.) που «υποψιάζουν» τους γιατρούς, η γαστροσκόπηση είναι η πλέον ενδεδειγμένη εξέταση. Αν έχετε την οποια­δήποτε απορία για το πώς ακριβώς γίνεται, σε ποιες περιπτώσεις ενδείκνυται και τι διερευνά, διαβάστε όσα ακολουθούν.

Μια πολύ μεγάλη ομάδα ανθρώπων έχουν περιστασιακές και ήπιες ενοχλήσεις στο στομάχι, που χαρακτηρίζονται ως δυσπεψία ή καούρες. Συνήθως, αυτού του είδους οι ενοχλήσεις στο στομάχι μπορούν να αντιμετωπιστούν με την αποφυγή των φαγητών και ποτών που εντείνουν το πρόβλημα, καθώς και με τη λήψη αντιόξινων φαρμάκων.

 

Διαβάστε τη συνέχεια στο boro.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ