Όλγα Πολίτη: Πώς παγίδευσαν την αντιδήμαρχο της Βάρης με τις πλαστές γυμνές φωτογραφίες

Η ηθοποιός Όλγα Πολίτη μιλά στην «R» για την περιπέτεια με τις πλαστές γυμνές φωτογραφίες και τα απειλητικά e-mails που δέχθηκε.

Της ΔΗΜΗΤΡΑΣ ΠΑΝΑΝΟΥ

Στην αντεπίθεση περνά η Όλγα Πολίτη, η αντιδήμαρχος Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης, που, όπως καταγγέλλει, έπεσε θύμα εκβιασμού με γυμνές, μονταρισμένες φωτογραφίες που κάνουν τις τελευταίες εβδομάδες τον γύρο του διαδικτύου. Έχοντας ήδη προσφύγει στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, η Όλγα Πολίτη ευελπιστεί να βρεθούν σύντομα οι ένοχοι αυτής της σεξιστικής επίθεσης, όπως αναφέρει στη Realnews, που στόχο έχει να την πλήξει σε προσωπικό, αλλά και επαγγελματικό επίπεδο. Οι επιτήδειοι έχουν επεξεργαστεί φωτογραφίες με το πρόσωπό της, που την παρουσιάζουν γυμνή, και τις έχουν αποστείλει με e-mails σε γνωστά της πρόσωπα, ενώ εμφανίζονται και ως χορηγούμενες αναρτήσεις στα κοινωνικά δίκτυα, αλλά και σε διάφορες ιστοσελίδες.

«Όλο αυτό κάπου αποσκοπεί», λέει, φανερά αναστατωμένη. «Επιδιώκουν την καλλιέργεια ενός καθεστώτος εκφοβισμού και ανασφάλειας. Να αποδομήσουν την ύπαρξη, την προσωπικότητά μου. Δεν θα ήταν υπερβολή να πω ότι κακοποιούν και βιάζουν την ψυχή μου. Αυτά ήταν τα πρώτα συναισθήματα που με κατέλαβαν όταν ήρθα αντιμέτωπη με την αισχρή και χυδαία επίθεση σε βάρος μου», αναφέρει η δημοτική σύμβουλος και ηθοποιός.

Οι εκβιασμοί

Οι εκβιασμοί φαίνεται ότι ξεκίνησαν πριν από περίπου έναν μήνα. Τότε ήταν που είδε το πρόσωπό της μονταρισμένο σε φωτογραφίες που απεικονίζουν το γυμνό σώμα μοντέλων, σε χορηγούμενη διαφήμιση στο διαδίκτυο. Στη συνέχεια έλαβε μηνύματα στο e-mail της, ενώ οι επιτήδειοι φρόντισαν να τα αποστείλουν και σε ανθρώπους που γνωρίζει, με τίτλο: «Δείτε γυμνή την Όλγα Πολίτη (υποψήφια της Ν.Δ.) που κάνει σεξ σε σκάφη».

Στα e-mails γράφουν: «Η hot αντιδήμαρχος της ΒΒΒ μάς δείχνει τα κάλλη της… Μαθαίνουμε ότι στην Πειραιώς τελευταία στιγμή έκοψαν την υποψήφια βουλευτή, επειδή έκαναν έρευνα για το παρελθόν της και βρήκαν γυμνές φωτογραφίες σε περιοδικά και ιστοσελίδες». To e-mail συνοδεύεται από δυο γυμνές, προκλητικές φωτογραφίες.

Σε άλλη ανάρτηση, στα social media, σχολιάζεται ότι «έκοψαν τελευταία στιγμή υποψήφια βουλευτή σε μεγάλη περιφέρεια της Αττικής, επειδή, όταν έκαναν έρευνα για το παρελθόν της, βρήκαν γυμνές φωτογραφίσεις σε περιοδικά και ιστοσελίδες. Η κοπέλα ήταν μοντέλο και αργότερα δήλωνε επιχειρηματίας… Όπως καταλαβαίνετε, επειδή το πάθημα Πάτση έγινε μάθημα, όλοι οι υποψήφιοι θα εξεταστούν εξονυχιστικά».

«Οι ένοχοι θα βρεθούν»

Μετά το αρχικό σοκ που υπέστη, η αντιδήμαρχος Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης απευθύνθηκε στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για να βρεθούν οι εκβιαστές. «Θα το φτάσω μέχρι εκεί που πρέπει να το φτάσω. Μέχρι να βγει η αλήθεια, να αποκατασταθεί το όνομά μου και να βρεθούν οι υπαίτιοι. Θέλω να πω σε όλες αυτές τις γυναίκες που αντιμετωπίζουν το ίδιο πρόβλημα με εμένα, να είναι δυνατές και στο τέλος η αλήθεια θα φανεί. Αυτοί που πρέπει να αισθάνονται στην προκειμένη περίπτωση ντροπή δεν είναι άλλοι από τους πραγματικούς ιθύνοντες», λέει η Ολ. Πολίτη.

Η ίδια σχολιάζει ότι αποφάσισε να μετατρέψει «τη βάρβαρη, ανήθικη αυτή προσβολή εναντίον μου σε κινητήριο δύναμη. Με σκοπό να συνεχίσω να μάχομαι όλο και πιο ενεργά για τα δικαιώματα που αρμόζουν σε μια κοινωνία με ιδανικά, σεβασμό στην ανθρώπινη υπόσταση και ίσες ευκαιρίες για όλους. Ταυτόχρονα, έχω προβεί ήδη σε όλες τις νόμιμες ενέργειες που αποσκοπούν στην αποκάλυψη και τιμωρία των δραστών, τιμωρία η οποία οφείλει να αποτελέσει μέσο παραδειγματισμού και αποφυγής αντίστοιχων μελλοντικών επιθέσεων».

Από την πλευρά του, ο δικηγόρος Νίκος Αλεξανδρής τονίζει ότι οι υπαίτιοι θα βρεθούν και κάνει λόγο για βαρύτατο ποινικό αδίκημα. «Τους προειδοποιώ. Προβλέπονται βαρύτατες ποινές. Αλίμονο εάν το 2023 στοχεύουν και “χτυπούν” σεξιστικά γυναίκες».

Η περίπτωση της εντολέως του, όπως λέει, καταδεικνύει πως ο σεξισμός, η άνιση αντιμετώπιση των γυναικών και τα στερεότυπα εν γένει έχουν, δυστυχώς, βαθιές ακόμα ρίζες στην κοινωνία μας. «Δεν συνάδει με μια πολιτισμένη και ευνομούμενη πολιτεία να “ενοχλεί” μια νέα, επιτυχημένη γυναίκα, που ασχολείται με το επιχειρείν και την πολιτική. Τέτοιες αντιλήψεις είναι δύσκολο να εκριζωθούν από τη μια μέρα στην άλλη, όχι όμως ακατόρθωτο. Αποτελεί καθήκον τόσο της Δικαιοσύνης όσο και του κράτους δικαίου να καταδικάζει τέτοια περιστατικά, ώστε να μη θεωρούνται φυσιολογικές και αποδεκτές οι πάσης φύσεως σεξιστικές προσβολές. Όσο για τους δράστες της επιθέσεως, να είναι σίγουροι πως θα ακολουθηθούν όλες οι νόμιμες διαδικασίες για την ταυτοποίησή τους και την παραπομπή τους ενώπιον της Δικαιοσύνης, για να λάβουν την τιμωρία που τους αξίζει, καθώς εν προκειμένω επαπειλούνται σε βάρος τους βαρύτατες ποινικές και όχι μόνο ευθύνες», καταλήγει ο γνωστός δικηγόρος.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ