Πώς να κρατήσουμε δροσερό το σπίτι μας κατά τη διάρκεια του καύσωνα

Ο καύσωνας «Κλέων» είναι προ των πυλών και μπορεί να μετατρέψει το σπίτι μας σε καμίνι. Υπάρχουν όμως μερικά μέτρα που μπορούμε να λάβουμε για να το διατηρήσουμε δροσερό κατά τη διάρκεια των υψηλών θερμοκρασιών.

Ορισμένες ιδέες είναι οι εξής:

  1. Κλείστε παραθυρόφυλλα, παντζούρια ή κουρτίνες τις πιο ζεστές ώρες της ημέρας ώστε να αποτρέψετε την είσοδο του ηλιακού φωτός και της θερμότητας. Χρησιμοποιήστε χοντρές κουρτίνες ή αντηλιακές ταινίες που απορροφούν την θερμότητα.
  2. Ανοίξτε παράθυρα και πόρτες το πρωί ή το βράδυ, όταν οι θερμοκρασίες είναι χαμηλότερες.
  3. Χρησιμοποιήστε ανεμιστήρες ή κλιματιστικά για να δημιουργήσετε ροή αέρα στο εσωτερικό του σπιτιού σας. Αν έχετε ανεμιστήρες οροφής, ρυθμίστε ώστε τα πτερύγια να περιστρέφονται αριστερόστροφα, αντίθετα δηλαδή από την κατεύθυνση των δεικτών του ρολογιού.
  4. Αποφύγετε τη χρήση ηλεκτρικών συσκευών που παράγουν θερμότητα, όπως φούρνους, στεγνωτήρια ρούχων ή ηλεκτρικές κουζίνες, κατά τις πιο ζεστές ώρες της ημέρας. Αν μπορείτε, χρησιμοποιήστε τις συσκευές αυτές το βράδυ, όταν οι θερμοκρασίες είναι χαμηλότερες.
  5. Χρησιμοποιήστε αποσκληρυντή νερού στον κλιματιστικό σας, για να βελτιστοποιήσετε την απόδοσή του.
  6. Μειώστε τη χρήση των φώτων, καθώς παράγουν θερμότητα. Αντικαταστήστε τις λαμπτήρες με ενεργειακά αποδοτικές λαμπτήρες LED που παράγουν λιγότερη θερμότητα.
  7. Χρησιμοποιήστε εξωτερική σκίαση, όπως τέντες, ομπρέλες ή σκίαστρα, για να μειώσετε την έκθεση του σπιτιού σας στον ήλιο.
  8. Χρησιμοποιήστε θερμομονωτικά υλικά στην οροφή και τους τοίχους του σπιτιού σας για να μειώσετε τη μετάδοση της θερμότητας από τον εξωτερικό χώρο στο εσωτερικό.

Αυτά είναι μερικά από τα μέτρα που μπορείτε να λάβετε για να διατηρήσετε το σπίτι σας δροσερό κατά τη διάρκεια του καύσωνα. Επιπλέον, πρέπει να πίνετε αρκετό νερό και να παραμένετε ενυδατωμένοι.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ