Πώς να αποφύγεις τα κρυολογήματα του φθινοπώρου

Πώς να αποφύγεις τα κρυολογήματα του φθινοπώρου

Μπορεί η αυξημένη μέχρι στιγμής θερμοκρασία να μην υποδηλώνει την έλευση του χειμώνα, αλλά ήδη οι πρώτες ιώσεις έχουν κάνει την εμφάνισή τους. Το ανοσοποιητικό μας σύστημα είναι η άμυνα του οργανισμού έναντι στους παθογόνους μικροοργανισμούς, αλλά και ο μηχανισμός αντιμετώπισής τους.

Όμως κάποιες φορές δεν λειτουργεί αποτελεσματικά, κάποιος παθογόνος μικροοργανισμός κάνει την έφοδό του και τελικά αρρωσταίνουμε. Μπορούμε εμείς να παρέμβουμε στην λειτουργία του ανοσοποιητικού μας και να την κάνουμε πιο αποτελεσματική ενάντια στους εισβολείς; Ασφαλώς και μπορούμε. Όμως το ανοσοποιητικό, όπως ανέφερα, είναι ένα ολόκληρο σύστημα και όχι μία μεμονωμένη μονάδα λειτουργίας! Άρα, οι παρεμβάσεις μας πρέπει να είναι σε πολλά στοιχεία του καθημερινού τρόπου ζωής και διατροφής.

Αρκετοί ερευνητές έχουν μελετήσει την επίδραση κάποιων παραγόντων στο ανοσοποιητικό σύστημα, όπως η διατροφή, η άσκηση, η ηλικία, το στρες, τα βότανα, τόσο σε ανθρώπους όσο και στα ζώα. Τα αποτελέσματα είναι ενδιαφέροντα, όμως χρειάζεται περισσότερη έρευνα, ώστε να μπορούμε να βγάλουμε επαρκή και ασφαλή συμπεράσματα, καθώς δεν έχει ακόμη αποσαφηνιστεί πλήρως ο μηχανισμός λειτουργίας του ανοσοποιητικού. Έτσι, κάποιες γενικές αρχές υγιεινής και διατροφής είναι σημαντικό να εφαρμόζονται για τη γενικότερη υγεία του οργανισμού. Ας δούμε λοιπόν, ποια βήματα μπορείτε να ακολουθήσετε σαν γενικές οδηγίες, ώστε να δώσετε εφόδια στο ανοσοποιητικό σας και να αποφύγετε τα συχνά κρυολογήματα.

 

Διαβάστε τη συνέχεια στο boro.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ