Πώς έφτασε στις Αρχές η καταγγελία για απόπειρα πνιγμού 4χρονης από τη μητέρα της – Το χρονικό και τα ερωτήματα

Του Κυριάκου Μαντούβαλου

Απόπειρα πνιγμού μιας 4χρονης από την ίδια της τη μητέρα στα Σεπόλια, καταγγέλλει ο πρώην σύντροφός της, ο οποίος κατέθεσε στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθηνών και ένα βίντεο, υποστηρίζοντας ότι σε αυτό “απεικονίζεται κακοποίηση και απόπειρα ανθρωποκτονίας”.

Η γυναίκα έχει δύο παιδιά, ηλικίας 4 και 6 ετών από προηγούμενη σχέση της, ενώ το ζευγάρι, που είχε συνάψει σύμφωνο συμβίωσης, έχει αποκτήσει μαζί ένα αγοράκι που σήμερα είναι δύο ετών. Όλοι μαζί ζούσαν σε ένα μικρό διαμέρισμα στα Σεπόλια, όπου φέρεται να σημειώθηκε το συγκεκριμένο περιστατικό, το οποίο καταγράφεται στο βίντεο.

Η κάμερα είχε τοποθετηθεί από τον άνδρα στο δωμάτιο ώστε να παρακολουθεί τις κινήσεις της γυναίκας και των παιδιών. Στο επίμαχο βίντεο καταγράφεται η μητέρα να μπαίνει στο δωμάτιο και να φωνάζει προς τα δύο μεγαλύτερα παιδιά της, ένα αγοράκι και ένα κοριτσάκι: “μυρίζει καμένο, τι κάνατε;”. “Παίζαμε” απαντά το αγοράκι και στη συνέχεια τα ρωτάει πού είναι ο αναπτήρας της.

Κάποια στιγμή, κι ενώ η μητέρα μιλάει με τα παιδιά, το αγοράκι φεύγει από το δωμάτιο και το κοριτσάκι αρχίζει να κλαίει. Η μητέρα πάει πάνω από τη μικρή και ρωτάει “γιατί κλαις, σταμάτα να κλαις”. Η 4χρονη δεν σταματάει όμως να κλαίει και τότε εκείνη την πλησιάζει, βάζοντας το χέρι της στο στόμα του παιδιού για να σταματήσει. Το παιδί τρομάζει, αλλά δεν σταματάει να κλαίει. Ενώ η 4χρονη κινείται στο κρεβάτι, σκεπασμένο με μια κουβέρτα, η μητέρα εντοπίζει τον αναπτήρα που έψαχνε, τον παίρνει και φεύγει, ενώ το κοριτσάκι συνεχίζει να κλαίει.

Κατατέθηκε επτά μήνες μετά

Το βίντεο, όπως προκύπτει, έχει τραβηχτεί κατά τη διάρκεια του χειμώνα, καθώς το ζευγάρι χώρισε και έπαψε να διαμένει στην ίδια στέγη στις 31/12/2020. Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι ο πατέρας δεν προσέφυγε στις Αρχές όταν συνέβη το περιστατικό, ούτε όταν είδε το βίντεο, καθώς το κατέθεσε στην Εισαγγελία Αθηνών πριν από λίγες μέρες και συγκεκριμένα στις 9 Ιουλίου.

Πρόκειται για την καταγραφή μιας κακοποιητικής συμπεριφοράς, η οποία κατατίθεται στις Αρχές σχεδόν επτά μήνες μετά τη λύση του συμφώνου συμβίωσης του ζευγαριού, το οποίο έχει αποκτήσει μαζί ένα παιδί που σήμερα είναι δύο ετών. Η υπόθεση βρίσκεται στα χέρια της Δικαιοσύνης, καθώς η καταγγελία κάνει λόγο για απόπειρα ανθρωποκτονίας (απόπειρα πνιγμού). Εύλογα πάντως μπορεί κάποιος να αναρωτηθεί, γιατί το βίντεο δεν κατατέθηκε άμεσα στις Αρχές, αν στοιχειοθετούνταν δια του οπτικοακουστικού υλικού απόπειρα ανθρωποκτονίας, ώστε να προστατευθούν τα παιδιά από την κακοποιητική συμπεριφορά η οποία αποτυπώνεται. Πλέον, η υπόθεση είναι στα χέρια της Δικαιοσύνης που καλείται να αποφασίσει με γνώμονα το καλό των τριών μικρών παιδιών.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ