Πώς δρούσε το κύκλωμα που εξαπατούσε επιχειρηματίες – Ο «Μάξιμος Σαράφης» και τα ευνοϊκά δάνεια

Τουλάχιστον οκτώ επιχειρηματίες έχουν πέσει θύματα των μελών του κυκλώματος, που φέρονται να αποσπούσαν χρηματικά ποσά για δήθεν γρήγορη και με ευνοϊκούς όρους χορήγηση τραπεζικών δανείων σε εγχώριες επιχειρήσεις. Μεταξύ των τριών συλληφθέντων για την απάτη είναι και ο αποκαλούμενος «Μάξιμος Σαράφης», προστατευόμενος μάρτυρας στην υπόθεση της Novartis, όπως μετέδωσε το enikos.gr.

Τρεις συλλήψεις για κύκλωμα που εξαπατούσε επιχειρηματίες – Ανάμεσά τους ο προστατευόμενος μάρτυρας στην υπόθεση Novartis, «Μάξιμος Σαράφης»

Τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης κατηγορούνται ότι προσέγγιζαν τους επιχειρηματίες και τους ζητούσαν χρήματα προκειμένου να προωθήσουν τους φακέλους τους, ώστε να λάβουν οι επιχειρήσεις τους δάνεια με ευνοϊκούς όρους. Υπόσχονταν ότι αξιοποιώντας τις επαφές τους θα μπορούσαν να «τρέξουν» τις υποθέσεις των επιχειρηματιών και ζητούσαν από 5.000 έως 50.000 ευρώ ως έξοδα για την κατάθεση των φακέλων, ανάλογα με το ύψος του δανείου που επεδίωκε να λάβει η κάθε επιχείρηση.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι για τις ανάγκες της «παγίδας» που είχαν στήσει χρησιμοποιούσαν και μία εταιρεία με έδρα στο εξωτερικό. Ωστόσο, οι φερόμενοι ως δράστες έπαιρναν τα χρήματα από τους επιχειρηματίες και στη συνέχεια εξαφανίζονταν, χωρίς να έχουν διευθετήσει τις υποθέσεις των θυμάτων τους.

Ο «Μάξιμος Σαράφης» και οι άλλοι δύο συλληφθέντες φέρονται να εξαπάτησαν με αυτόν τον τρόπο επιχειρηματίες, που δραστηριοποιούνται κυρίως στον χώρο της εστίασης και του τουρισμού. Το παράνομο όφελος που έχουν αποκομίσει υπερβαίνει τις 500.000 ευρώ, όπως αναφέρουν σχετικές πληροφορίες.

Την επιχείρηση για την εξάρθρωση του κυκλώματος πραγματοποίησε το Τμήμα Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ