Πώς δρούσε «σπείρα» που «ξάφριζε» σπίτια σε Τροιζηνία και Ερμιονίδα – Στις 144.000 ευρώ η λεία

Διακριβώθηκε η δράση εγκληματικής οργάνωσης που «ξάφριζε» σπίτια στην ευρύτερη περιοχή της Τροιζηνίας και της Ερμιονίδας. Οι δράστες επέλεγαν συγκεκριμένες οικίες σε απομονωμένα σημεία και «χτυπούσαν» την κατάλληλη στιγμή, με την συνολική λεία τους να αγγίζει τις 144.000 ευρώ.

Ειδικότερα, έχει σχηματισθεί δικογραφία σε βάρος αλλοδαπού, ο οποίος φέρεται να είχε τον αρχηγικό ρόλο, και τριών τουλάχιστον ακόμη ατόμων για εγκληματική οργάνωση και διακεκριμένες κλοπές σε απόπειρα και τετελεσμένες.

Από την εμπεριστατωμένη προανακριτική έρευνα, προέκυψε ότι τα ανωτέρω άτομα, τουλάχιστον το διάστημα από τον Μάρτιο έως τον Μάιο του 2022, είχαν συστήσει και ενταχθεί σε εγκληματική οργάνωση, με αρχηγό τον αλλοδαπό και προέβαιναν σε κλοπές από οικίες με συγκεκριμένο τρόπο δράσης (modus operandi), και συγκεκριμένα:

  • επέλεγαν οικίες σε απομονωμένα σημεία των περιοχών, τα οποία παράλληλα βρίσκονταν πλησίον του κεντρικού οδικού άξονα, έτσι ώστε να μην γίνονται αντιληπτοί και παράλληλα να καθίσταται άμεση η διαφυγή τους,
  • επιχειρούσαν κυρίως νυχτερινές ώρες, ενώ για την μετάβαση και τη διαφυγή τους χρησιμοποιούσαν επιχειρησιακά οχήματα, ιδιοκτησίας τους,
  • εισέρχονταν σε εξοχικές ή μόνιμες κατοικίες, από τις οποίες απουσίαζαν οι ιδιοκτήτες, σπάζοντας την κλειδαριά της κεντρικής θύρας ή παραβιάζοντας παράθυρα-μπαλκονόπορτες και
  • αφαιρούσαν χρηματικά ποσά, ηλεκτρικές και οικιακές συσκευές, χρυσαφικά καθώς και οχήματα.

Από την έως τώρα έρευνα έχουν εξιχνιαστεί 13 απόπειρες και 25 τετελεσμένες κλοπές σε οικίες στις περιοχές της Τροιζηνίας και της Ερμιονίδας, ενώ το συνολικό όφελος που έχουν αποκομίσει ξεπερνάει τις -144.000- ευρώ. Παράλληλα, συνολικά έχουν αφαιρέσει 6 οχήματα, από τα οποία τα 5 έχουν ανευρεθεί και αποδοθεί στους ιδιοκτήτες.

Η σχηματισθείσα δικογραφία υποβάλλεται στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή, ενώ οι έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών, καθώς και για την ταυτοποίηση υπολοίπων μελών της οργάνωσης συνεχίζονται.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ