Πορεία Μνήμης για τους Έλληνες Εβραίους που χάθηκαν στο Ολοκαύτωμα

Με την Πορεία Μνήμης για τη συμπλήρωση 74 ετών από την αναχώρηση του πρώτου συρμού για το στρατόπεδο εξόντωσης Άουσβιτς-Μπιρκενάου, ολοκλρώνονται σήμερα οι εκδηλώσεις για τα θύματα του Ολοκαυτώματος της Θεσσαλονίκης.

Η Πορεία, η οποία θα ξεκινήσει στις 11.30 από την Πλατεία Ελευθερίας, όπου οι ναζί συγκέντρωσαν τους Έλληνες-Εβραίους της Θεσσαλονίκης  με τελικό προορισμό τον Παλιό Σιδηροδρομικό Σταθμό, διοργανώνεται για πέμπτη συνεχή χρονιά από τον Δήμο Θεσσαλονίκης, την Ισραηλιτική Κοινότητα Θεσσαλονίκης και το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο, ενώ φέτος συμμετέχουν το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας και το Αλεξάνδρειο Τεχνολογικό και Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Θεσσαλονίκης.

Το πρόγραμμα των σημερινών εκδηλώσεων μνήμης έχει ως εξής:11.15-11.30     Συγκέντρωση στην Πλατεία Ελευθερίας11.30-12.35     Πορεία Μνήμης12.40-13.30     Τελετή στον Παλαιό Σιδηροδρομικό ΣταθμόΧαιρετισμοίΚεντρική ομιλία: Δρ. Ρίκα Μπενβενίστε, καθηγήτρια Τμήματος Ιστορίας, Αρχαιολογίας και Κοινωνικής Ανθρωπολογίας, Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.Μουσικό σύνολο Cresendo & Χορωδία Ισραηλιτικής Κοινότητας Θεσσαλονίκης

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ