Πολυτεχνείο: Δυνάμεις των ΜΑΤ έξω από το κτίριο στην Πατησίων

Διμοιρίες των ΜΑΤ βρίσκονται έξω από το κτίριο του Πολυτεχνείου στην Πατησίων, από το μεσημέρι της Παρασκευής (12/5).

Όπως καταγγέλλουν οι φοιτητές, η πρυτανεία προχώρησε σε lock out του ιστορικού κτιρίου, ώστε να μην πραγματοποιηθεί εκδήλωση που είναι προγραμματισμένη για το βράδυ.

Σύμφωνα με τα όσα καταγγέλλουν οι εκλεγμένοι με την« Πανσπουδαστική ΚΣ», η κοσμήτορας της σχολής Ε. Κλαπατσέα δεν απαντά στα τηλέφωνα. «Απαιτούμε εδώ και τώρα οι δυνάμεις καταστολής να αποχωρήσουν και να συνεχιστεί κανονικά η εκπαιδευτική διαδικασία», τονίζουν.

«Η Πρυτανεία του ΕΜΠ για άλλη μια φορά αποφασίζει να κλείσει την σχολή την ώρα που φοιτητές, καθηγητές, εργαζόμενοι βρίσκονται στον χώρο και να στείλει τα ΜΑΤ για εκφοβισμό» αναφέρει η «νΚΑ – νεολαία Κομμουνιστική Απελευθέρωση».

Το αριστερό σχήμα Εκτός Κλίμακας που παρεμβαίνει στην Αρχιτεκτονική ΕΜΠ επισημαίνει: «στεκόμαστε ενάντια στην απονέκρωση του Κάτω Πολυτεχνείου, ενάντια στα face control και την αστυνομοκρατία που βιώνουμε καθημερινά στην περιοχή. Απαιτούμε να παραμείνει ανοιχτή η σχολή σήμερα και κάθε μέρα, να απομακρυνθούν τώρα οι αστυνομικές δυνάμεις!».

«Πριν λίγη ώρα οι φοιτητές και οι φοιτήτριες της αρχιτεκτονικής ενημερώθηκαν ότι πρέπει να εγκαταλείψουν άμεσα τη σχολή τους μιας και το κτίριο θα μπει σε λοκ άουτ, με απόφαση της πρυτανείας» αναφέρει η Κίνηση «Κ.Αρ.Α.Βι.-Ε.Α.Α.Κ.».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ