Πολυχρονόπουλος: «Συντελείται μία ανθρωποφαγία, δεν υπάρχουν παικτικοί λογαριασμοί» τόνισε ο δικηγόρος του

«Ούτε ένα σεντ δεν έχει πάει σε άλλο σκοπό» τόνισε ο Νίκος Αλεξανδρής, δικηγόρος του Κώστα Πολυχρονόπουλου, σχετικά με την έρευνα της Αρχής για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος.

Σε δηλώσεις του στην εκπομπή LIVE NEWS, ο κ. Αλεξανδρής υπογράμμισε ότι ο «Άλλος Άνθρωπος» δεν τζόγαρε και ότι «δεν υπάρχουν παικτικοί λογαριασμοί», ενώ σημείωσε πως μόνο ο εισαγγελέας μπορεί να αποδώσει κατηγορίες.

«Εδώ συντελείται μία ανθρωποφαγία, ένας κανιβαλισμός. Εμφανίζονται άνθρωποι με κουκούλες ωσάν να δικάζουν την Siemens ή την 17 Νοέμβρη. Εμφανίζονται άνθρωποι ανώνυμοι, ο καθένας λέει το μακρύ και το κοντό του. Εμφανίζονται όλοι να γνωρίζουν χωρίς να υπάρχει μία κατάθεση σε ανακριτή, μία κατάθεση σε δημόσια αρχή για να μπορέσουμε να απαντήσουμε» είπε αρχικά και συμπλήρωσε ότι «κυκλοφορούν φωτογραφίες, οι οποίες είναι παράνομες. Δεν έχουν τη συναίνεση του εντολέα μου», είπε αρχικά.

Απαντώντας σε σχετικό ερώτημα, ο δικηγόρος του «Άλλου Ανθρώπου» είπε πως «ο Πολυχρονόπουλος δεν τζόγαρε και όποιος λέει το αντίθετο θα κριθεί να το αποδείξει ή αλλιώς θα βρεθεί κατηγορούμενος. Όποιος έχει στοιχεία να έρθει να τα καταγγείλει για να υποστεί και τις συνέπειες».

«Μιλάτε όλοι για ένα πόρισμα. Δεν υπάρχει κανένα πόρισμα. Υπάρχει μια διάταξη, η οποία είναι ένα καθαρά προληπτικό μέτρο. Δεν έχει καταλογιστεί καμία απολύτως κατηγορία τόσο στον εντολέα μου όσο και στη  μητέρα του» είπε και υπογράμμισε ότι η έρευνα μιλά για υπόνοιες. 

«Η απάντηση είναι κατηγορηματική, πως κανένα ποσό από τις καταθέσεις δεν κατατέθηκε σε κάποιο άλλο σκοπό πέρα από τον “Άλλο Άνθρωπο”. Είναι εύκολο να το αποδείξουμε και θα το κάνουμε όταν κληθούμε. Ούτε ένα σεντ δεν έχει πάει σε άλλο σκοπό», τόνισε ο κ. Αλεξανδρής.

«Ο Πολυχρονόπουλος δεν έχει κανέναν λογαριασμό. Δεν υπάρχουν παικτικοί λογαριασμοί» απάντησε στη συνέχεια και πρόσθεσε: «Εάν κάνω μία καταγγελία πως ένας άνθρωπος εκβιάζει και ξεπλένει χρήμα, η Αρχή οφείλει να βγάλει μία διάταξη προσωρινή πως υπάρχουν υπόνοιες. Είναι προληπτική η δέσμευση, επειδή υπάρχει μεγάλο ποσό χρημάτων που έχει κατατεθεί, όχι που δεν δικαιολογείται. Αναφέρεται πάντα η λέξη “υπόνοιες”, μόνο ο εισαγγελέας μπορεί να αποδώσει κατηγορίες».

«Εάν δείτε μία δική μου φωτογραφία να κρατάω ένα ποτήρι κρασί, σημαίνει ότι είμαι αλκοολικός; Υποθέτω ότι όλοι αυτοί που λένε πως τον έχουν δει, θα πάνε στον εισαγγελέα. Με ακούτε θυμωμένο γιατί ακούγονται εξωφρενικά πράγματα», συνέχισε.

«Πριν από λίγες εβδομάδες κατηγορούσαμε ΜΚΟ, γιατί έχουν δαιδαλώδεις κινήσεις χρημάτων, και λέγαμε πως είναι “βρώμικες”, “αμαρτωλές” κλπ. Εδώ έχουμε ατομικούς λογαριασμούς, που εγώ που πηγαίνω να καταθέσω ξέρω ότι τα χρήματα πηγαίνουν σε έναν λογαριασμό του Χ, που έχει το όνομά του, το επώνυμό του, την διεύθυνση κατοικίας του, το ΙΒΑΝ».

Καταλήγοντας, ο δικηγόρος του Κωνσταντίνου Πολυχρονόπουλου είπε πως «δεν είναι απάτη αυτό, δεν είναι εγκληματική οργάνωση, εάν είναι φορολογικό αδίκημα θα το αντιμετωπίσουμε ως τέτοιο».

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ