Πολυχρονόπουλος – Νέες μαρτυρίες: «Χάριζαν καινούργια ρούχα στον “Άλλο άνθρωπο” και τα πουλούσαν – Έπαιρναν τρόφιμα στο σπίτι τους»

Νέες μαρτυρίες έρχονται στο φως της δημοσιότητας για την υπόθεση του δημιουργού της κοινωνικής κουζίνας «Ο άλλος άνθρωπος», Κωνσταντίνου Πολυχρονόπουλου, ο οποίος κατηγορείται για ξέπλυμα μαύρου χρήματος,  κάτι που ο ίδιος αρνείται.

Πάντως προκαταρκτική έρευνα διατάχθηκε από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών μετά το πόρισμα της Αρχής για το ξέπλυμα βρόμικου χρήματος που αφορά τον Κωνσταντίνο Πολυχρονόπουλο και δύο συγγενικά του πρόσωπα. Στο πλαίσιο της προκαταρκτικής που θα διενεργήσει το Τμήμα Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Ασφάλειας, θα διερευνηθεί η τέλεση των αξιόποινων πράξεων της εγκληματικής οργάνωσης και του ξεπλύματος μαύρου χρήματος και της συνέργειας στο ξέπλυμα.

Αναφορές στενών συνεργατών αλλά και φίλων του αποκαλύπτουν λεπτομέρειες για τις δωρεές που γίνονταν στον «Άλλο άνθρωπο». Στο Live News μίλησε πρώην εθελόντρια της κοινωνικής κουζίνας «Ο Άλλος Άνθρωπος», αποκαλύπτοντας πως γινόντουσαν δωρεές ρούχων και εκείνοι τα πουλούσαν.

«Μαζί με τον γαμπρό του κυρίου Πολυχρονόπουλου, ήταν η αδελφή του κυρίου Πολυχρονόπουλου που ξεκαθάριζε τα ρούχα με τα καρτελάκια γιατί μάλλον τα πουλούσαν τα ρούχα. Κάπου τα έδιναν ή σε πάγκο τα πουλούσαν, ή σε κάποιο μαγαζί. Εγώ τακτοποίησα τα τρόφιμα, τα οποία ξεχείλιζαν οι αποθήκες και οι χώροι που είχαμε από τα τρόφιμα που έστελναν οι άνθρωποι. Αυτά που μαγειρεύαμε έξω μην φανταστείτε, όσπρια, μακαρόνια, τα υπόλοιπα δεν πήγαιναν πουθενά. Τα υπόλοιπα πήγαιναν στο σπίτι τους. Με το που ερχόντουσαν πράγματα με ποτά ή άλλα πράγματα, τρόφιμα που άξιζαν τον κόπο, βότανα και τέτοια, τα φόρτωναν αυτοί στα σακίδια τους, ο κύριος Κώστας, η αδελφή του, ο γαμπρός του και 1-2 άτομα που ήταν εκεί», είπε αρχικά και συνέχισε, λέγοντας:

«Μπήκε μία κοπέλα και φαινόταν άνθρωπος που δεν έχει, είναι φτωχός. Παρακάλεσε να της δώσουν ένα πακέτο μακαρόνια και σάλτσα ντομάτας, να μαγειρέψει για το παιδί της, όλοι αδιαφορούσαν, σαν να μην υπήρχε η κοπέλα. Γυρίζει και λέει ‘’εντάξει μωρέ δώσε της ένα πακέτο μακαρόνια και μία σάλτσα τώρα να τελειώνουμε, να φύγει από εδώ μέσα’’. Γυρίζει η κοπέλα και λέει στην αδελφή του κυρίου Κώστα: ‘’μήπως περισσεύει καμία μπλούζα και για εμένα;’’ και της λέει: ‘’όχι, όχι, όλα αυτά είναι για τους πρόσφυγες, για εσάς δεν υπάρχει τίποτα’’. Αυτός είναι ο άνθρωπος, ο φιλάνθρωπος».

Την ίδια ώρα, πρώην εθελοντής, που για αρκετό καιρό ήταν πολύ κοντά στις δράσεις του «Άλλου Ανθρώπου» προχωρά σε καταγγελίες, που προκαλούν εύλογα ερωτήματα. Όπως λέει στο Live News, ο Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος πήρε 7.000 ευρώ χέρι με χέρι και «δεν έδωσε κάποιο χαρτί, κάποια απόδειξη».

«Ένας άνθρωπος από την Αμερική, έκανε δωρεά 7.000 ευρώ μετρητά μπροστά στους εθελοντές. Το είδα με τα μάτια μου. Δεν μου άρεσε αυτό γιατί δεν έδωσε κάποιο χαρτί, κάποια απόδειξη, κάτι», τονίζει ο κ. Ανδρέας.

Ο ίδιος στη συνέχεια αποκαλύπτει ότι ο ιδρυτής του «Άλλου Ανθρώπου» είχε πειράξει τους μετρητές της ΔΕΗ και δεν πλήρωνε τίποτα.

«Υπήρχε ρεύμα στον χώρο αλλά το ρολόι δεν λειτουργούσε. Όταν ρώτησα τι συμβαίνει μου απάντησαν ότι έχουν προνοήσει για το συγκεκριμένο θέμα. Δεν είδα όμως εγώ κάποιον μετρητή να γυρνάει στο ρολόι», περιγράφει και σημειώνει ότι τότε άρχισε να μπαίνει σε υποψίες.

Υπάρχουν δύο αποθήκες

Ερωτώμενος αν υπήρχε κάποια αποθήκη και πώς γινόταν η διαχείριση των πραγμάτων, ο κ. Ανδρέας αναφέρει ότι «υπήρχαν δύο αποθήκες. Η μία στο σπίτι της μητέρας του και η άλλη στον χώρο της κουζίνας. Τα κυρίως πράγματα, όπως λάδι και μέλι τα παίρναμε και δεν έμεναν στην κουζίνα. Την τελευταία ημέρα, πριν αποχωρήσω, είδα πολλά γάντια μίας χρήσεως να μπαίνουν σε σακούλες απορριμμάτων και να φεύγουν από εκεί», συμπληρώνει.

Ακόμη, ο πρώην εθελοντής αποκαλύπτει ότι στον «Άλλον Άνθρωπο έφταναν φορτηγά με ρούχα και φάρμακα, η τύχη των οποίων αγνοείται.

«Είχαν έρθει νταλίκες από Αυστρία, από Γαλλία που δεν ξέρουμε που κατέληξαν όλα τα πράγματα. Σχεδόν καθημερινά έρχονταν πάνω από 100 σακούλες με προϊόντα», τονίζει.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος ποτέ δεν πήγε σε κάποια κατάστημα να αγοράσει τρόφιμα για το μαγείρεμα. «Μαγειρεύαμε ότι υπήρχε στην κουζίνα. Οι εθελοντές μαγείρευαν μόνο τα πράγματα που έφερνε ο κόσμος. Τα μετρητά δεν ξέρω που πήγαιναν. Δεν αγοράστηκε τίποτα όσο καιρό ήμουν εκεί», καταλήγει.

Πάντως ο δικηγόρος του Κωνσταντίνου Πολυχρονόπουλου διάψευσε τις μαρτυρίες υποστηρίζοντας ότι υπάρχουν αποδείξεις για τις δωρεές.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ