Πολύ σκληροί κακοποιοί οι πελάτες του κυκλώματος με τα πλαστά διαβατήρια – Η δολοφονία στη Νίκαια και τα ναρκωτικά

Νέες αποκαλύψεις έρχονται στο φως σχετικά με την υπόθεση του κυκλώματος με τα πλαστά διαβατήρια, στο οποίο εμπλέκονται και αστυνομικοί.

Σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr, πελάτες του μεγάλου αυτού κυκλώματος ήταν, μεταξύ άλλων, και πολύ σκληροί κακοποιοί αλβανικής καταγωγής.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τις πληροφορίες, πελάτης ήταν ο ιδιοκτήτης του βενζινάδικου στη Νίκαια, που δολοφονήθηκε στις 16 Νοεμβρίου. Το θύμα φέρεται να είχε προμηθευτεί πλαστή ταυτότητα από το κύκλωμα, με το όνομα Στέργιος M.

Επίσης, στο κύκλωμα αυτό είχε προσφύγει και ένας ακόμη Αλβανός κακοποιός, με ερυθρά αγγελία σύλληψης από την Interpol για δολοφονίες. Πελάτες ήταν, επιπλέον, και οκτώ κακοποιοί αλβανικής καταγωγής, που είχαν συλληφθεί σε χώρες του εξωτερικού για διακίνηση μεγάλων ποσοτήτων ναρκωτικών ουσιών.

Κύκλωμα με πλαστά διαβατήρια: Δίωξη για 17 αδικήματα σε βάρος των 20 συλληφθέντων

Το μεσημέρι ασκήθηκε ποινική δίωξη για 17 αδικήματα σε βάρος των 20 ατόμων, που φέρονται ως μέλη εγκληματικής οργάνωσης η οποία πραγματοποιούσε με το “αζημίωτο” παράνομες ελληνοποιήσεις.

Συγκεκριμένα από την εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας, στους 20 συλληφθέντες από την ΕΛ.ΑΣ ασκήθηκε, κατά περίπτωση, ποινική δίωξη για:

Εγκληματική οργάνωση, διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, δωροδοκία υπαλλήλου για ενέργεια που αντίκειται στα καθήκοντά του κατ’ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση, δωροδοκία υπάλληλου για ενέργεια που αντίκειται στα καθήκοντά του από κοινού κατ’ εξακολούθηση και κατά μόνας, ψευδής βεβαίωση, διευκόλυνση εξόδου από το ελληνικό έδαφος πολίτη από κοινού και κατά συρροή από υπαίτιους που ενήργησαν με σκοπό τη κερδοσκοπία και κατ’ επάγγελμα, διευκόλυνση παράνομης διαμονής πολιτών τρίτης χώρας με δυσχέρανση των ερευνών των αστυνομικών αρχών για σύλληψη και απέλασή τους, διακίνηση ναρκωτικών (αγορά και κατοχή), συνέργεια σε ψευδή βεβαίωση, συνέργεια στη διευκόλυνση εξόδου από το ελληνικό έδαφος πολίτη τρίτης χώρας και συνέργεια στη διευκόλυνση παράνομης διαμονής πολιτών τρίτης χώρας με δυσχέρανση των ερευνών, ψευδή υπεύθυνη δήλωση, παραβίαση υπηρεσιακού απορρήτου κατ’ εξακολούθηση, πλαστογραφία κατ’ εξακολούθηση και μη, προμήθεια και κατοχή ποσότητας ναρκωτικών, παράνομη κατοχή όπλου και πυρομαχικών και ψευδή βεβαίωση.

κύκλωμα- αστυνομικοί

Πάνω από 5 εκατ. ευρώ ο τζίρος – Εμπλέκονται 34 αστυνομικοί

Πληροφορίες που μετέδωσε νωρίτερα το enikos.gr αναφέρουν ότι πάνω από 5 εκατ. ευρώ ήταν ο συνολικός τζίρος του κυκλώματος με τα πλαστά διαβατήρια και τις ταυτότητες, στο οποίο εμπλέκονται και αστυνομικοί και το οποίο εξαρθρώθηκε έπειτα από γιγαντιαία επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι έχουν κατασχεθεί 600.000 ευρώ, ενώ στην υπόθεση εμπλέκονται συνολικά 34 αστυνομικοί.

Έως τώρα έχουν πραγματοποιηθεί 20 συλλήψεις. Μεταξύ των συλληφθέντων είναι 9 αστυνομικοί, ένας απόστρατος, μία πολιτική υπάλληλος του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, ένας δικηγόρος και ένας υπάλληλος ληξιαρχείου.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η “ταρίφα” που ζητούσαν τα μέλη του κυκλώματος για τις… εξυπηρετήσεις που έκαναν ήταν μεταξύ 30.000 και 50.000 ευρώ.

Βρέθηκαν 320.000 ευρώ στο χρηματοκιβώτιο διοικητή τμήματος

Εκτός από τις συλλήψεις που έχουν γίνει, βρέθηκαν 320.000 ευρώ στο χρηματοκιβώτιο διοικητή τμήματος Ασφαλείας στην Δυτική Αττική, ο οποίος θεωρείται από τα βασικά στελέχη του κυκλώματος.

Οι αστυνομικοί που εισέβαλαν την Τρίτη στο γραφείο του τον πίεσαν να τους το δείξει και το άνοιξαν με τροχό, καθώς ισχυρίστηκε ότι δεν θυμόταν τον συνδυασμό, ενώ για το ποσό ισχυρίστηκε ότι ήταν συγγενικού προσώπου του και το είχε εκεί για ασφάλεια.

Παλιοί “γνώριμοι”

Σημειώνεται ότι ορισμένα από τα 20 άτομα που συνελήφθησαν χθες είναι μέλη του κυκλώματος παράνομων ελληνοποιήσεων που είχε εξαρθρωθεί από το Τμήμα Εσωτερικών Υποθέσεων το 2018, όπως έγραψε την Τρίτη το enikos.gr.

Η επιχείρηση του Εσωτερικών Υποθέσεων εξελίχθηκε σε διάφορες περιοχές της Αττικής. Είναι χαρακτηριστικό πως έγιναν έφοδοι ακόμη και σε Αστυνομικά Τμήματα, σε Νέα Λιόσια, Ελευσίνα, Ασπρόπυργο, Ομόνοια και Γλυφάδα, αλλά και σε υπηρεσίες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Συνολικά συνελήφθησαν 20 άτομα. Μεταξύ αυτών, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες του enikos.gr, είναι 10 αστυνομικοί και απόστρατοι αστυνομικοί.

Είχαν προηγηθεί πολύμηνες έρευνες και παρακολουθήσεις, κατά τις οποίες συγκεντρώθηκαν πολύτιμα στοιχεία.

 

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ
Ροή
Lifestyle
Κοινωνία
Πολιτική

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.