Πόλεμος στο Ισραήλ: Στην Αθήνα επέστρεψαν 81 Έλληνες – «Μπήκαμε σε ειδικό bomb room»

Λίγο πριν από τη 1 τα ξημερώματα της Δευτέρας έφτασαν στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» οι πρώτοι 81 Έλληνες που βρίσκονταν στο Ισραήλ για να προσκυνήσουν στους Αγίους Τόπους όταν ξέσπασε ο πόλεμος με τις επιθέσεις της Χαμάς στην Γάζα.

Πόλεμος στο Ισραήλ: Εκτινάχθηκε η τιμή του πετρελαίου – Πώς επηρεάζεται η ελληνική αγορά

Οι 81 Έλληνες σύμφωνα με το πρόγραμμά τους, θα επέστρεφαν κανονικά χθες Κυριακή, ωστόσο λόγω του πολέμου υπήρξε καθυστέρηση.

Όλοι δήλωσαν ανακουφισμένοι που επέστρεψαν στην Ελλάδα και περιέγραψαν τις στιγμές που έζησαν στο Ισραήλ από το Σάββατο όταν άρχισε τις επιθέσεις η Χαμάς.

Πόλεμος στο Ισραήλ: Βραζιλία και Βουλγαρία επαναπατρίζουν τους υπηκόους τους

Όπως είπαν στην ΕΡΤ, «είναι πολύ δύσκολη η κατάσταση στην περιοχή».

Ένας από τους Έλληνες που επέστρεψαν και ο οποίος δεν ήταν προσκυνητής, είπε ότι βρισκόταν στο σπίτι συγγενούς του στο Τελ Αβίβ και όταν ξέσπασε ο πόλεμος μπήκαν σε ένα ειδικό «bomb room». Πρόκειται για ένα ειδικό δωμάτιο, φτιαγμένο για προστασία από επιθέσεις με βόμβες, όπως δήλωσε στην ΕΡΤ.

Πόλεμος στο Ισραήλ: «Αρκετοί Αμερικανοί πολίτες σκοτώθηκαν», είπε ο εκπρόσωπος του ΣΕΑ της αμερικανικής πρεσβείας

Άλλοι τόνισαν ότι υπήρχαν οδοφράγματα παντού και περιέγραψαν την αγωνία τουριστών αλλά και Ισραηλινών να πάνε κάπου που θα είναι ασφαλείς.

Στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» καταφτάνουν κι άλλες πτήσεις από το Τελ Αβίβ με ξένους υπηκόους που έρχονται στη χώρα μας γιατί αισθάνονται πιο ασφαλής.

Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ της ΕΡΤ:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ