Πόλεμος στην Ουκρανία: Την Κυριακή επιστρέφει στην Αθήνα ο Έλληνας πρόξενος

Το απόγευμα της Κυριακής αναμένεται να επιστρέψει στην Αθήνα ο Μανώλης Ανδρουλάκης, ο γενικός πρόξενος στη Μαριούπολη που βίωσε την φρίκη του πολέμου στην Ουκρανία και κατάφερε να φύγει από τη χώρα έπειτα από μεγάλη και δύσκολη επιχείρηση των αρμόδιων Αρχών.

Ο Μανώλης Ανδρουλάκης, καθώς και 11 μέλη της ελληνικής ομογένειας της Ουκρανίας, κατάφεραν χθες να περάσουν τα σύνορα Ουκρανίας-Μολδαβίας, στο πλαίσιο της επιχείρησης “Νόστος 6”, που ολοκληρώθηκε με επιτυχία.

Σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών επισημαίνεται ότι η άφιξη του Έλληνα πρόξενου στην Αθήνα είναι προγραμματισμένη για αύριο, Κυριακή 20 Μαρτίου 2022.

“O Γενικός Πρόξενος στη Μαριούπολη, Μανώλης Ανδρουλάκης, αναμένεται να αναχωρήσει από το Βουκουρέστι αύριο, 20 Μαρτίου (16:30), με πτήση της εταιρείας TAROM, με προορισμό την Αθήνα.

Τον Μανώλη Ανδρουλάκη θα υποδεχθούν στον Αερολιμένα «Ελευθέριος Βενιζέλος» o Υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για τον Απόδημο Ελληνισμό, Ανδρέας Κατσανιώτης – εκπροσωπώντας τον Υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Δένδια, ο οποίος είναι σε υπηρεσιακό ταξίδι – και ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εξωτερικών, Θεμιστοκλής Δεμίρης”, αναφέρει το ΥΠΕΞ.

Σημειώνεται ότι σήμερα, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επικοινώνησε με τον Γενικό Πρόξενο της Ελλάδας στη Μαριούπολη της Ουκρανίας, Μανώλη Ανδρουλάκη.

Ο κ. Μητσοτάκης τον συνεχάρη για τη γενναιότητα που επέδειξε και τον ευχαρίστησε για τις υπηρεσίες που προσέφερε και για τον δημόσιο λόγο του. Κυβερνητικές πηγές αναφέρουν, ότι ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί με τον κ. Ανδρουλάκη τις επόμενες ημέρες.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ