Πωλείται εκκλησία στου Ψυρρή – Κατασκευάστηκε το 1936

Αντιμέτωποι με ένα πωλητήριο στην είσοδο Ιερού Ναού στην περιοχή του Ψυρρή, βρέθηκαν περίοικοι,  γεγονός το οποίο και ανήρτησαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης .

Πρόκειται για ένα εμβληματικό σημείο που βρίσκεται στην οδό Αγίων Αναργύρων στη συμβολή της με την Αγαθάρχου στα πολυσύχναστα σοκάκια της Αθήνας, ωστόσο πρόκειται για ιδιωτικό παρεκκλήσι της Αγίας Παρασκευής , ενώ μέσα στο οικόπεδο υπάρχει και ένα μικρό σπιτάκι.

Αίσθηση ωστόσο προκαλεί η αγγελία, στην οποία αναφέρεται ότι, η έκταση του ακινήτου της εκκλησίας είναι 400 τετραγωνικά μέτρα ενώ, το σπίτι ανέρχεται σε 45 τετραγωνικά μέτρα. Εικάζεται ότι, το κτίσμα αλλά και το σπίτι που πωλείται μαζί, κατασκευάστηκαν το 1936 από τον αρχιτέκτονα Εμμανουήλ Μπούκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η τιμή εκκίνησης για την πώληση αυτού του ακινήτου είναι περίπου 1.5 εκατομμύρια ευρώ.

Το παρεκκλήσι αυτό είναι ένας ιδιωτικός ναός που ανήκει σε μια από τις παλιές αθηναϊκές οικογένειες, της Αγγελικής Ιωαννίδη, το γένος Μπούκη.

Ο ναός αυτός αποτελούσε ένα τάμα της οικογένειας. Πρόσφατα, τα παιδιά της οικογένειας  που ζουν στο εξωτερικό φαίνεται πως αποφάσισαν να βάλουν προς πώληση το οικόπεδο που περιλαμβάνει και το παρεκκλήσι.

Την διαχείριση του «ακινήτου» έχει αναλάβει γραφείο ή ιδιώτης μεσίτης στο εξωτερικό και πιθανότατα στη Μάλτα, σύμφωνα με τα τηλεφωνικά στοιχεία που αναφέρονται στο πωλητήριο.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ