Ποινική δίωξη και κατά πέμπτου ηθοποιού για βιασμό κατά συρροή – Οι καταγγελίες και οι εξηγήσεις του

Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για βιασμό κατά συρροή, κατ’ εξακολούθηση και μη, τετελεσμένο και σε απόπειρα, άσκησε η Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας σε βάρος ενός ακόμη ηθοποιού, ο οποίος έκανε καριέρα στις ΗΠΑ. Πρόκειται για τον πέμπτο κατά σειρά ηθοποιό που αντιμετωπίζει παρόμοια κατηγορία (Λιγνάδη, Φιλιππίδη, Άνθη -παραγραφή- και Κοντοστάθη). Η δίωξη κατά του ηθοποιού αφορά σε τέσσερις καταγγελίες γυναικών, μεταξύ των οποίων, είναι και δύο αδελφές.

Της Άννας Κανδύλη 

Με την εισαγγελική διάταξη, αρχειοθετούνται, ωστόσο, τέσσερις πράξεις που έχουν επίσης καταγγελθεί από τα θύματα, όπως αναφέρουν σχετικές πληροφορίες.

Το στοιχείο εκείνο που βάρυνε για την άσκηση της δίωξης, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, είναι η διαχρονική δράση του κατηγορουμένου, η οποία φέρεται να ξεκινά το 2008 και να εκτείνεται έως το 2015, αλλά και η πληθώρα των καταγγελιών σε βάρος του. Σημειώνεται ότι εκτός από τις περιπτώσεις για τις οποίες ασκήθηκε η δίωξη, υπάρχουν μαρτυρικές καταθέσεις κι άλλων γυναικών (4-5), που φέρονται να τον έχουν καταγγείλει για κακοποιητική δράση.

Μηνύσεις από τέσσερις γυναίκες, οι δύο ανήλικες – Αρνείται τις κατηγορίες ο ηθοποιός

Με τις έγγραφες εξηγήσεις του, στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης, ο ηθοποιός αρνήθηκε όσα του αποδίδονται και ισχυρίστηκε ότι οι καταγγέλλουσες τον είχαν ερωτευτεί.

Ωστόσο, ακολούθησε και νέος συμπληρωματικός κύκλος καταθέσεων των θυμάτων, που επέμειναν πως ό,τι έγινε ήταν με τη βία και χωρίς τη συναίνεση τους.

Σημειώνεται ότι εναντίον του γνωστού ηθοποιού έχουν κατατεθεί τρεις μηνύσεις από τέσσερα συνολικά θύματα, τα οποία ισχυρίζονται ότι κακοποιήθηκαν σεξουαλικά. Μάλιστα, οι δύο ήταν ανήλικες τον χρόνο που φέρονται να τελέστηκαν οι πράξεις.

Η πρώτη μήνυση από ηθοποιό και την αδελφή της – “Προσπάθησα να αυτοκτονήσω”

Η πρώτη μήνυση κατατέθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης 21 Ιουλίου από μια πολύ γνωστή ηθοποιό, η οποία κάνει καριέρα στο εξωτερικό, και την αδελφή της. Στη μήνυσή τους, οι δυο γυναίκες υποστηρίζουν ότι το χρονικό διάστημα 2008-2014 έπεσαν θύματα συστηματικής σεξουαλικής κακοποίησης από τον κατηγορούμενο. Η αδελφή της ηθοποιού ισχυρίζεται, επιπλέον, ότι εξαιτίας των όσων φέρεται να βίωνε τον χειμώνα του 2012 επιχείρησε να αυτοκτονήσει, προσπαθώντας να βουτήξει στο κενό από το μπαλκόνι του σπιτιού της.

Στη συνέχεια, δύο ακόμη μηνύσεις κατατέθηκαν σε βάρος του ηθοποιού από άλλες γυναίκες για την πράξη του βιασμού κατ’ εξακολούθηση και του τετελεσμένου βιασμού.

Ο ανακριτής, στον οποίο ανατέθηκε η υπόθεση, αναμένεται να καλέσει σε απολογία τον κατηγορούμενο ηθοποιό.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ