Ποινική δίωξη για φοροδιαφυγή και ξέπλυμα σε βάρος του Σταύρου Ψυχάρη

Της Άννας Κανδύλη

Κακουργηματική ποινική δίωξη για φοροδιαφυγή και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος ασκήθηκε σε βάρος του εκδότη Σταύρου Ψυχάρη από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών. 

Της ποινικής δίωξης προηγήθηκε έρευνα του ΚΕΦΟΜΕΠ στα εισοδήματα του εκδότη από το 2000 και μετά, από την οποία προέκυψε ποσό περίπου  45 εκατ. ευρώ που δεν δικαιολογείται. 

Ο φάκελος μετά τον έλεγχο που διενήργησαν οι φορολογικές αρχές διαβιβάστηκε στην Εισαγγελία όπου ο κ. Ψυχάρης κλήθηκε και έδωσε εξηγήσεις ως ύποπτος τέλεσης αξιόποινων πράξεων μέσω υπομνήματος.  

Οι εκκρεμότητες

Εκτός αυτού,  ο Σταύρος  Ψυχάρης έχει ήδη παραπεμφθεί σε δίκη για παράβαση του νόμου περί πόθεν έσχες κατ’ εξακολούθηση σε βαθμό πλημμελήματος έπειτα από απόφαση του Ποινικού Τμήματος του Αρείου Πάγου. Η υπόθεση αυτή έφτασε στη Δικαιοσύνη κατόπιν έρευνας της αρμόδιας επιτροπής της Βουλής, από την οποία  προέκυψαν ανακρίβειες και ελλείψεις στις δηλώσεις περιουσιακής του κατάστασης για τα οικονομικά έτη 2010-2014.  

Επιπλέον ο Σταύρος Ψυχάρης  αντιμετωπίζει και κατηγορία σε βαθμό κακουργήματος σχετικά με προσωπικά του δάνεια που κριθήκαν επισφαλή, ύψους 57 εκατομμυρίων ευρώ.  Η δίωξη για τις εν λόγω χορηγήσεις ασκήθηκε σε βάρος του με εντολή του οικονομικού εισαγγελέα Παναγιώτη Αθανασίου τον περασμένο Φεβρουάριο. 

Η υπόθεση αυτή  βρίσκεται στο στάδιο της κύριας ανάκρισης. 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ