Ποια τρόφιμα καταπολεμούν τη μυρωδιά του σκόρδου;

Ποια τρόφιμα καταπολεμούν τη μυρωδιά του σκόρδου;

Αμερικανοί ερευνητές πιστεύουν ότι ανακάλυψαν τα τρόφιμα που καταπολεμούν πιο αποτελεσματικά απ’ όλα την αντιαισθητική μυρωδιά του σκόρδου, αλλά και γιατί δεν μπορούμε να την απομακρύνουμε εύκολα από το σώμα μας.

Όπως γράφουν στην «Επιθεώρηση Επιστήμης Τροφίμων» (JFS), μήλα, χυμός λεμονιού και μέντα είναι τα πιο αποτελεσματικά, ενώ πράσινο τσάι, μαϊντανός και σπανάκι επίσης μπορεί να βοηθήσουν.

Όσον αφορά την αιτία της επίμονης μυρωδιάς του σκόρδου, γράφουν ότι ένα από τα συστατικά του, το αλλυλμεθυλσουλφίδιο (AMS), δεν μπορεί να διασπαστεί από τον οργανισμό κατά τη διαδικασία της πέψης, με αποτέλεσμα να απομακρύνεται από τον οργανισμό μέσω της αναπνοής και του ιδρώτα.

Τα νέα ευρήματα βασίζονται σε ομάδα εθελοντών, οι οποίοι έτρωγαν ωμό σκόρδο και στη συνέχεια οι ερευνητές μετρούσαν στην αναπνοή τους τέσσερα συστατικά που σχετίζονται με την χαρακτηριστική μυρωδιά του.

Αμέσως μετά οι εθελοντές κατανάλωναν διάφορα τρόφιμα και οι ερευνητές ξαναμετρούσαν τα τέσσερα συστατικά, για να δουν αν και κατά πόσον επηρεάζονταν.

Απ’ όλα τα τρόφιμα που δοκιμάστηκαν, το ωμό μήλο φάνηκε να είναι εξαιρετικά αποτελεσματικό, λέει η δρ Σέριλ Μπάριντζερ, καθηγήτρια στο Τμήμα Επιστήμης & Τεχνολογίας Διατροφής του Πολιτειακού Πανεπιστημίου του Οχάιο.

 

Διαβάστε τη συνέχεια στο boro.gr

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ