Ποια νέα στοιχεία εξετάζει η ΕΛ.ΑΣ για την απόπειρα δολοφονίας στον Πειραιά – Οι ομοιότητες με άλλες επιθέσεις

Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ που ασχολούνται με την απόπειρα δολοφονίας σε βάρος 38χρονου, η οποία σημειώθηκε το βράδυ της Τρίτης στον Πειραιά, προσπαθούν να συνθέσουν το παζλ των ”συμμαχιών” και δολοφονικών αντιδικιών στο χώρο της νύχτας, που τον τελευταίο χρόνο έχουν αφήσει πίσω τους εννέα νεκρούς.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας ”ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ”, μετά από αυτή την απόπειρα, οι αστυνομικοί πιθανολογούν πως η δολοφονία της 33χρονης Κατερίνας Αναγνωστάκη τον περασμένο Σεπτέμβριο στην Κηφισιά , ήταν ένα ”μήνυμα” για τον 38χρονο Ε.Ζ., ο οποίος διατηρούσε σχέσεις μαζί της στο παρελθόν.

«Φορούσε πάντα αλεξίσφαιρο και είχε σχεδόν πάντα συνοδεία 3-4 άτομα. Οι εκτελεστές τον βρήκαν μόνο χωρίς αλεξίσφαιρο αλλά φαίνεται να τους πρόδωσε το πολεμικό καλάσνικοφ, το οποίο υπέστη εμπλοκή ή υπήρχε αστοχία φυσιγγίων. Αν αυτή η εκδοχή προκύψει από τα εγκληματολογικά εργαστήρια, τότε μιλάμε για ”ερασιτέχνες” που δεν δοκίμασαν το όπλο της επιδιωκόμενης εκτέλεσης και δεν είχαν και δεύτερο προκειμένου να πετύχουν τον δολοφονικό τους στόχο», επισημαίνουν αξιωματικοί της Ασφάλειας Αττικής.

Οι αστυνομικοί που διενέργησαν την αυτοψία στο χώρο της απόπειρας δολοφονίας συμπεραίνουν πως οι τουλάχιστον δύο δράστες ήθελαν να προβούν σε μία ”γαζωματική” εκτέλεση του 38χρονου, ενώ δεν εντοπίστηκαν κάλυκες του πολεμικού όπλου που φαίνεται ότι χρησιμοποιήθηκε.

Ωστόσο, εξετάζεται η πιθανότητα το συγκεκριμένο καλάσνικοφ να μην είναι των 7,62ΜΜ όπως είναι το συνηθισμένο διαμέτρημα αλλά των 5,45ΜΜ που είναι εξαιρετικά ”σπάνιο”.

Παράλληλα, όπως επισημαίνει ο ”ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ”, στα πληροφοριακά δελτία των δύο τελευταίων χρόνων των αρμόδιων στελεχών της ΕΛ.ΑΣ, υπήρχαν ”ακούσματα” τους πως ο 38χρονος φαίνεται να είχε ένα ”μερίδιο” συμμετοχής ή συναίνεσης στη δολοφονία του Βασίλη Στεφανάκου και αυτής του Μανώλη Καραγιάννη. Αφορμή, σύμφωνα με τις αστυνομικές πληροφορίες, οι δολοφονίες των ”φίλων” του, του πρώην αξιωματικού της ΕΚΑΜ Σπύρου Παπαχρήστου, ο οποίος δολοφονήθηκε την Πρωτομαγιά του 2018 έξω από ταβέρνα στην Παλλήνη και του Γιώργου Λίτσα, γνωστού ως ”Μπούμπη”, ο οποίος επίσης δολοφονήθηκε με πολεμικό καλάσνικοφ τον Απρίλιο του 2018 στους Αγίους Αναργύρους. Αυτές οι δολοφονίες είχαν αποδοθεί πληροφοριακά στον Μανώλη Καραγιάννη ή ”Σαμπρέλα”.

Ο 38χρονος, θύμα της επίθεσης στον Πειραιά, διατηρούσε σχέσεις και με την 33χρονη Κατερίνα Αναγνωστάκη η οποία είχε βρεθεί δολοφονημένη με 16 σφαίρες καλάσνικοφ μέσα στο γκαράζ του σπιτιού της στην Κηφισιά στις 20 Σεπτεμβρίου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε αυτό το δολοφονικό ξεκαθάρισμα στο χώρο της νύχτας, έχουν δολοφονηθεί: τον Μάιο του 2017 ο Βασίλης Γρίβας έξω από το δημοτικό σχολείο του γιου του στα Γλυκά Νερά, ο Γ.Π τον Φεβρουάριο του 2018 λίγα μέτρα μακριά από το σπίτι του στο Περιστέρι, ένας 51χρονος έξω από το νεκροταφείο της Αγ. Παρασκευής το βράδυ της 10ης Σεπτεμβρίου του 2018.

Ομοιότητες με την απόπειρα δολοφονίας του 38χρονου έχει αυτή με θανατηφόρο αποτέλεσμα και θύμα τον Μιχάλη Γιατράκη τον Απρίλιο του 2016, όταν ο πρωταθλητής του body building δέχθηκε 14 σφαίρες έξω από το σπίτι του στον Άλιμο, από πολεμικό καλάσνικοφ και πιστόλι. Οι εκτελεστές και σε αυτή την περίπτωση έκαψαν το όχημα και το όπλο…

ΠΗΓΗ: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ