Πλατεία Βικτωρίας: Καταγγελία για επίθεση οδηγού ταξί σε μετανάστες

Οδηγός ταξί πυροβόλησε και τραυμάτισε πακιστανούς μετανάστες, στην οδό Γ’ Σεπτεμβρίου, μερικά μέτρα μακριά από την πλατεία Βικτωρίας, σύμφωνα με καταγγελία της ΚΕΕΡΦΑ, για ρατσιστική βία.

Η Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή αναφέρει στην καταγγελία της, ότι ο Αλί Ριάζ, 26 ετών, βρισκόταν το πρωί της Δευτέρας στο συγκεκριμένο δρόμο όταν δέχτηκε πυροβολισμούς από απόσταση τριών μέτρων από έναν οδηγό ταξί που φώναζε «γ… τους μουσουλμάνους».
Το θύμα ήταν στο πεζοδρόμιο, αρκετά κοντά στο σπίτι του, μαζί με τέσσερις φίλους. Το συμβάν σημειώθηκε στις 9.15 το πρωί, όταν ο 26χρονος γυρνούσε από τη μουσουλμανική γιορτή Είντ Ουλ Φιτρ που γίνεται την πρώτη μέρα από τη λήξη του ραμαζανιού. Ο δράστης τους εντόπισε διότι φορούσαν όλοι παραδοσιακά ρούχα της χώρας τους, σαλβάρια και πουκαμίσες.

Αντιφασιστικό-Ομόνοια

 

Πάντα σύμφωνα με την καταγγελία η σφαίρα τον νεαρό ελάχιστα εκατοστά από το μάτι, στο κεφάλι και τον τραυμάτισε. Περίοικοι κάλεσαν το ΕΚΑΒ το οποίο τον μετέφερε στο νοσοκομείο Γεννηματάς, όπου του αφαίρεσαν σφαιρίδιο και του έκαναν τρία ράμματα.
Ο ίδιος θυμάται το ταξί να κόβει ταχύτητα, να πλησιάζει, ο οδηγός να να ανοίγει το παράθυρό του και να βγάζει το χέρι με το όπλο. Όπως λέει το θύμα, πρόλαβε να του φωνάξει: «Τι κάνεις;». Αμέσως μετά ένιωσε κάψιμο στο κεφάλι και ζαλάδα. Οι μετανάστες βρήκαν επίσης μία σφαίρα στο πεζοδρόμιο την οποία παρέδωσαν στην Αστυνομία.

Η ανακοίνωση της Κίνησης αποδίδει την επίθεση στην πολιτική της κυβέρνησης την οποία κατηγορεί για ισλαμοφοβικές, ρατσιστικές εκστρατείες, με τις επιχειρήσεις σκούπα της Αστυνομίας, τις καταδιώξεις και τις επαναπροωθήσεις στα σύνορα. Επίσης συνδέει την επίθεση με την επερχόμενη έναρξη της εκδίκασης της έφεσης στη δίκη της Χρυσής Αυγής, που έχει προσδιοριστεί για τις 15 Ιουνίου.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ