ΦΩΤΟ-Σπείρα εξαπατούσε ηλικιωμένους

ΦΩΤΟ-Σπείρα εξαπατούσε ηλικιωμένους 

 

Εξαρθρώθηκε σπείρα, τα μέλη της οποίας διέπρατταν απάτες σε βάρος ηλικιωμένων και λαθρεμπόριο χρυσού. Συνελήφθησαν στην περιοχή του Ζεφυρίου, μετά από αστυνομικη επιχείρηση πέντε Ρομά μέλη της ομάδας για απάτες σε βάρος ηλικιωμένων και λαθρεμπόριο χρυσού, ενώ αναζητούνται άλλοι πέντε συνεργοί τους. 

 

Όπως προέκυψε από την έρευνα, οι συλληφθέντες τον τελευταίο χρόνο είχαν συγκροτήσει ομάδα και με διαφορετική σύνθεση κάθε φορά εντόπιζαν ηλικιωμένα άτομα και αφού συγκέντρωναν πληροφορίες για τα ίδια με το πρόσχημα διεκπεραίωσης οφειλών σε δημόσιες και άλλες υπηρεσίες, τα εξαπατούσαν και τους αποσπούσαν χρηματικά ποσά. Σε μερικές περιπτώσεις τους οδήγησαν σε Τραπεζικά Καταστήματα για αναλήψεις χρημάτων και σε άλλες στα σπίτια τους απ’ όπου τους έπαιρναν χρήματα και κοσμήματα. Μέχρι στιγμής έχει εξακριβωθεί ότι έχουν διαπράξει 33 ενώ το χρηματικό ποσό που είχαν αποσπάσει ξεπερνά τα 100.000 ευρώ. 

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στα σπίτια τους και στην κατοχή τους, βρέθηκε και κατασχέθηκε μεγάλος αριθμός χρυσαφικών, μία πλάκα χρυσού βάρους 272,78 γραμμαρίων, δύο ζυγαριές ακριβείας και 4.300 ευρώ. Επίσης, στο σπίτι ενός εκ των συλληφθέντων εντοπίσθηκε αυτοσχέδιο εργαστήριο τήξης χρυσού.  Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ ερευνάται η συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ