ΦΩΤΟ-Κατάληψη στο Ηράκλειο για τον Ρωμανό

ΦΩΤΟ-Κατάληψη στο Ηράκλειο για τον Ρωμανό

Πληθαίνουν οι φωνές συμπαράστασης και αλληλεγγύης προς τον έγκλειστο Νίκο Ρωμανό, ο οποίος εδώ και 24 ημέρες πραγματοποιεί απεργία πείνας επειδή δεν του χορηγείται άδεια, προκειμένου να παρακολουθήσει τα μαθήματα στο Σχολή του ΤΕΙ, που έχει εισαχθεί.

Άτομα από διάφορους χώρους σε αρκετές πόλεις σε ολόκληρη τη χώρα, αλλά και στο Ηράκλειο διοργανώνουν πορείες και συγκεντρώσεις συμπαράστασης προς το πρόσωπο του 21χρονου Νίκου Ρωμανού. Περίπου 20 άτομα έχουν καταλάβει από τις 7.30 το πρωί το κτίριο της Λότζια, τοποθετώντας ένα τεράστιο πανό στην είσοδο του Δημαρχείου.

Αν και το πρωί κάποιοι από τους εργαζόμενους πήγαν κανονικά στα γραφεία τους, στη συνέχεια αναγκάστηκαν να βγουν έξω. Πάντως οι υπηρεσίες του Δήμου, που στεγάζονται στο κτίριο της οδού Ανδρόγεων, λειτουργούν κανονικά, ενώ ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός βρίσκεται εκεί, προκειμένου να παρακολουθεί τις εξελίξεις με την κατάληψη.

Σημειώνεται ότι ομάδα ατόμων είχε προχωρήσει σε καταλήψεις τις προηγούμενες ημέρες τόσο στα κτίρια τηλεοπτικών σταθμών σε Ηράκλειο και Χανιά όσο και του Επιμελητηρίου Χανίων.

Δείτε τις φωτογραφίες:

 

 

 

Πηγή: ekriti.gr

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ