Πέτροβιτς: Αυτή είναι η αλήθεια για τον Έβρο – ΒΙΝΤΕΟ

Στην κατασκευή του φράχτη, τις τουρκικές ενστάσεις και τις προκλήσεις αλλά και τη στάση της ελληνικής πλευράς μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 με τον Νίκο Χατζηνικολάου ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου, Δημήτρης Πέτροβιτς.

Δημιουργήθηκαν, πολλές, πάρα πολλές παρεξηγήσεις από ένα δημοσίευμα που δεν καταλαβαίνω το κίνητρό του. Από το 1926 και μετά ξέρουμε ποια είναι τα όρια μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας. Από το 1955 που έγινε η ευθυγράμμιση για να αποφεύγουμε τις πλημμύρες κάποια τμήματα ήρθαν στην ελληνική πλευρά κι άλλα στην τουρκική, αλλά αυτό δεν αλλάζει την οριογραμμή. Το επίμαχο σημείο το οποίο είναι μετά τη διάβαση του Μελισσοκομίου που κατασκεύασε η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, είναι εκεί που βρίσκονται οι σκηνές των Τούρκων, είναι τουρκικό έδαφος. Ουδέποτε, ήμουν πριν από 3 ημέρες στο συγκεκριμένο σημείο, υπάρχει έντονη παρουσία και του στρατού γιατί εκεί γίνονται οι εργασίες για τη γεωλογική αποτύπωση για την τοποθέτηση του φράχτη” υπογράμμισε ο κ. Πέτροβιτς.

Όπως πρόσθεσε: “Στο συγκεκριμένο σημείο υπάρχουν σκηνές, έχουν στηθεί κάποιες σκηνές που φιλοξενούν στελέχη του υπουργείου Εσωτερικών της Τουρκίας, δεν είναι ούτε στρατιώτες, ούτε στρατοχωροφύλακες, ούτε αστυνομικοί. Είναι διαφορετικό τμήμα που θεωρείται ότι πολλές φορές λειτουργεί και ανεξέλεγκτα. Αυτοί λοιπόν θεωρείται ότι κάποια στιγμή είχαν μια πιο έντονη και προκλητική συμπεριφορά. Αυτό όμως ήταν ένα πολύ μεμονωμένο περιστατικό που δεν δημιούργησε καμία επιπλέον ένταση. Είναι ξεκάθαρο πού είναι τα όρια ή πού είναι τα σύνορα. Στην ένταση που δημιουργήθηκε υπήρχαν ωφελούμενοι Γιατί δημιουργήθηκε αυτή η ένταση και μάλιστα μέσα από αγγλική εφημερίδα, ποια ήταν τα κίνητρα; Από αυτό, από τη διακίνηση οι πρώτοι που ωφελούνται είναι οι διακινητές, δεύτερο το τουρκικό κράτος που θέλει να προωθήσει τους πρόσφυγες στην ελληνική πλευρά. Από τη στιγμή που θα επεκταθεί ο φράχτης, και ήδη τώρα που τελειώνουν οι γεωλόγοι το έργο τους για την αποτύπωση, μέσα στον Ιούνιο θα έχουμε τη μελέτη, άρα τον Ιούλιο ξεκινά η κατασκευή του φράχτη” είπε μεταξύ άλλων ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου.

Δείτε το βίντεο από τον ΑΝΤ1:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ