Πέτρος Τατσόπουλος: Ηταν μία πολύ καλά σκηνοθετημένη σύλληψη λέει η ιδιοκτήτρια του βιβλιοπωλείου

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις για την σύλληψη του πρώην βουλευτή και συγγραφέα Πέτρου Τατσόπουλου το βράδυ της Δευτέρας έπειτα από μήνυση του παρουσιαστή Φίλιππου Καμπούρη για συκοφαντική δυσφήμηση και εξύβριση.

Το περιστατικό έγινε μετά την ολοκλήρωση της εκδήλωσης με τίτλο “Είναι παιδεία και θρησκεία έννοιες ασύμβατες;” σε βιβλιοπωλείο στο Κολωνάκι.

Μάλιστα, ο συγγραφέας οδηγήθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα της Ομόνοιας από όπου αφέθηκε ελεύθερος λίγο μετά τα μεσάνυχτα, καθώς ακολουθήθηκε η διαδικασία του αυτοφώρου.

Η ιδιοκτήτρια του βιβλιοπωλείου, Αρετή Γεωργίλη, σε συνέντευξή της στην εκπομπή « Μέρα Μεσημέρι με την Μάριον» υποστήριξε: Εμείς είχαμε μια συζήτηση για την παιδεία και την θρησκεία ανήμερα των Τριών Ιεραρχών. Είχαμε μία κόσμια συζήτηση που ακούστηκαν όλες οι απόψεις. Είδαμε να υπάρχουν κάμερες, τις οποίες δεν τις είχαμε καλέσει εμείς.  Με το που έγινε η σύλληψη πήραν την δήλωση του κυρίου Τατσόπουλου και έφυγαν. Προφανώς ήταν μία πολύ καλά σκηνοθετημένη σύλληψη.

Θα έψαχνα να βρω ποιος σκηνοθέτησε αυτή την σύλληψη μια συμβολική μέρα σε βιβλιοπωλείο και ποιος έδωσε την εντολή από την αστυνομία. Η συγκεκριμένη εκδήλωση δεν οργανώθηκε την τελευταία στιγμή, αλλά εδώ κι έναν μήνα. Εδώ και 10 μέρες μέρες δεχόμαστε μηνύματα από διάφορους παραεκκλησιαστικούς και εκκλησιαστικούς κύκλους ότι θα υπάρξουν εκδηλώσεις διαμαρτυρίας. Περίμενα ότι θα συμβεί κάτι, αλλά όχι ότι θα συλληφθεί ο κύριος Τατσόπουλος. Το συμβάν ανάμεσα στον κύριο Τατσόπουλο και τον κύριο Καμπούρη έχει συμβεί μέρες πριν, που σημαίνει ότι ο κύριος Τατσόπουλος θα μπορούσε να είχε συλληφθεί κάποια άλλη στιγμή. Γιατί την συγκεκριμένη ώρα και μέρα; Ο κύριος Καμπούρης μπορεί να κάνει ό,τι θέλει αν αισθάνεται θιγμένος και το ίδιο μπορεί να κάνει και να λέει ό,τι θέλει και ο κύριος Τατσόπουλος. Το 2023 συλλαμβάνεται συγγραφέας σε βιβλιοπωλείο γιατί λέει την γνώμη του, σας φαίνεται λογικό;»

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ