Πέτρος Φιλιππίδης – Τι λένε οι γυναίκες που τον κατήγγειλαν: Oσο δεν μιλάμε, τόσο περισσότερο ανησυχεί

Των Αλ. Κόντη και Κ. Μαντάγαρη

Μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένεται η κλήση του Πέτρου Φιλιππίδη ενώπιον του εισαγγελέα προκειμένου να δώσει, αυτοπροσώπως αυτή τη φορά, εξηγήσεις στις δικαστικές Αρχές, οι οποίες και θα αποφασίσουν ή όχι την προφυλάκισή του. Μετά την απόφαση να ασκηθεί δίωξη εις βάρος του για ένα βιασμό και δύο απόπειρες βιασμού, ο φάκελος της δικογραφίας που έχει σχηματιστεί έχει διαβιβαστεί σε τακτικό ανακριτή, ο οποίος αναμένεται να καλέσει τις επόμενες ημέρες τον γνωστό ηθοποιό να απολογηθεί για τα τρία κακουργήματα. Η πιο βαριά από τις τρεις πράξεις που του αποδίδονται, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, είναι αυτή του βιασμού, που –σύμφωνα με την καταγγέλλουσα- έλαβε χώρα το 2008. Στο πολυσέλιδο απολογητικό του υπόμνημα, το οποίο αποκάλυψε η Realnews την περασμένη Κυριακή, ο δημοφιλής ηθοποιός και σκηνοθέτης πολλών θεατρικών παραγωγών αρνείται κάθε κατηγορία περί βιασμού, ενώ αναφέρει ότι η εν λόγω καταγγέλλουσα είχε εμμονή μαζί του.

Ομως, αυτό που έχει προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων, ειδικά στον καλλιτεχνικό χώρο, είναι το γεγονός ότι στο απολογητικό του υπόμνημα ο Π. Φιλιππίδης κάνει εκτενείς αναφορές και σε άλλες καταγγελίες που έχουν γίνει εις βάρος του, χωρίς τελικά να συμπεριληφθούν στη δικογραφία. Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Φεβρουάριο, όταν μετά τις καταγγελίες της ολυμπιονίκη Σοφίας Μπεκατώρου ξέσπασε κύμα αποκαλύψεων και στον ελληνικό καλλιτεχνικό χώρο, τον Π. Φιλιππίδη είχαν καταγγείλει για παρενοχλητική συμπεριφορά τρεις ακόμα διάσημες γυναίκες συνάδελφοί του. Πρόκειται για τις ηθοποιούς Αννα-Μαρία Παπαχαραλάμπους, Πηνελόπη Αναστασοπούλου και Λένα Δροσάκη, που είχαν μάλιστα υποβάλει στο Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών και σχετικό έγγραφο, στο οποίο περιέγραφαν τις δυσάρεστες εμπειρίες τους από τη συνεργασία τους με τον ηθοποιό.

Η απάντηση

Στο απολογητικό του υπόμνημα, ο Π. Φιλιππίδης ισχυρίζεται πως τίποτα από όσα έχουν καταγγείλει εις βάρος του οι τρεις γνωστές πρωταγωνίστριες δεν ισχύει, προσθέτοντας πως το μοναδικό τους κίνητρο ήταν να τον… εκδικηθούν. Ειδικότερα, τόνισε ότι διατηρούσε σχέση με την Αννα-Μαρία Παπαχαραλάμπους, ενώ χαρακτήριζε «εντελώς ψευδή» όσα του απέδιδε η Λ. Δροσάκη. Από την πλευρά των ηθοποιών, η «σιγή ιχθύος» που τηρείται αυτή την περίοδο αποτελεί μια συνειδητή απόφαση, η οποία μάλιστα έχει ληφθεί από κοινού, από όλες τις καταγγέλλουσες. Σύμφωνα με τον στενό κύκλο τους, η στάση αυτή αποτελεί για την ώρα την καλύτερη απάντηση στον Π. Φιλιππίδη. Οπως, μάλιστα, αναφέρουν με νόημα στους δικούς τους ανθρώπους, «θα μιλήσουμε όταν έρθει η ώρα», τονίζοντας με έμφαση πως «όσο δεν απαντάμε, τόσο περισσότερο ανησυχεί!». Και σε αυτό είναι κάθετες. Ειδικά μετά τη δημοσιοποίηση του ισχυρισμού του πρωταγωνιστή περί ερωτικής σχέσης που διατηρούσε με την Αννα-Μαρία Παπαχαραλάμπους, ενοχλήθηκαν και συσπειρώθηκαν ακόμα περισσότερο, παίρνοντας την απόφαση να μην κάνουν καμία δήλωση και να μη δώσουν την παραμικρή απάντηση για όλα αυτά, πιστεύοντας πως σε αυτό στόχευε ο πρωταγωνιστής-σκηνοθέτης.

Στο πλευρό του η σύζυγός του

Τη στηριξη της επί 20 χρόνια συζύγου του Ελπίδας Νίνου έχει ο Πέτρος Φιλιππίδης, η οποία βρίσκεται στο πλευρό του και τον υποστηρίζει όχι μόνο ηθικά, αλλά και με την κατάθεση που έδωσε πρόσφατα. Η κατάθεση της Ελπ. Νίνου αφορά και τις τρεις κατηγορίες που βαρύνουν τον σύζυγό της. Σύμφωνα με πληροφορίες, η σύζυγος του Π. Φιλιππίδη στην κατάθεσή της αντικρούει τις καταγγελίες των τριών γυναικών, αφού υποστηρίζει πως η πρώτη κυνηγούσε τον ηθοποιό, η δεύτερη ψεύδεται, ενώ στην καταγγελία της τρίτης υπάρχουν ανακρίβειες, που θέτουν τη μαρτυρία της υπό αμφισβήτηση.

Διαβάστε αναλυτικά το δημοσίευμα της Realnews

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ